Johannes House Extension / MADAM architectuur

Johannes House Extension / MADAM architectuur
© Olmo Peeters
© Olmo Peeters

© Olmo Peeters© Olmo Peeters© Olmo Peeters© Olmo Peeters+ 13

  • Design Team:MADAM architectuur
  • City:Dilbeek
  • Country:Belgium
More SpecsLess Specs
© Olmo Peeters
© Olmo Peeters

Text description provided by the architects. The existing house in the middle of the fields is very charming. It’s architecture does not interact with it’s context so it seems as if the house accidentally ended up there.

Planta
Planta

This unique image was preserved. Some subtle interventions on the existing facade show that the house has been given a second life.

© Olmo Peeters
© Olmo Peeters
Corte
Corte
© Olmo Peeters
© Olmo Peeters

The plan of each level consists of 4 equal squares. These were repeated in a new concrete volume that was built next to the house. The new volume is half-sunk into the hill so an enclosed yard at the back of the house is created. Only this part of the garden is finished en provides a private outdoor space. For the rest nature can take its course.

© Olmo Peeters
© Olmo Peeters

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Dilbeek, Belgium

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Johannes House Extension / MADAM architectuur" 31 May 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/940434/johannes-house-extension-madam-architectuur> ISSN 0719-8884
© Olmo Peeters

比利时小屋扩建,融入场景 / MADAM architectuur

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.