Roadside House / K+S Architects

Roadside House / K+S Architects

© Hiroshi Ueda© Hiroshi Ueda© Hiroshi Ueda© Hiroshi Ueda+ 27

  • Architects: K+S Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  365
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Hiroshi Ueda
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Osmo & Edel
More SpecsLess Specs
© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda

Text description provided by the architects. The site is located in the local city developing gradually.It faces the 30-meter-wide main road, increasing in traffic.There are houses, apartments, nursing homes, office buildings, and restaurants built disorderly along this road. The car is very important transportation in the city.But these make some roadway noise, and the façade of buildings tend to be similar and boring.This project has four important themes.

© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda
Ground floor plan
Ground floor plan
© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda

Zoning of the house facing the main road - The main living space is on the second floor to protect good privacy and livability. The semi-public room (such as studio, guest room) is on the first floor to communicate with a neighborhood. Next, we divided the volume of this building for each function, and put the courtyard into the gap. You can see the trees and the pool in the courtyard from the main road.

© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda

The “loop wall” - The“loop wall” is a wooden wall, and encloses the main living space. On the upper floor, the “loop wall” makes the main living space comfortable, quiet, and invisible from the outside. It is an interface between living space and town. The “loop wall” is made of red cedar’s vertical bars randomly. The shadow of the bar makes an attractive expression variously. If you drive past this house, the unique façade of the” loop wall” will impress you.

© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda
Section 01
Section 01
© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda

The “corridor” and the “inner corridor” - The “corridor” is parallel to the main road.On the first  floor, the “corridor” is an attractive path to link the studio, the guest room, the courtyard, and the entrance hall. Passing through the fascinating corridor, the visitor can enjoy sequence from the noisy road to the quiet courtyard. On the second floor, the “inner corridor of the main living space is a buffer zone between inside and outside.

© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda

Expanding the space - We made many devices to expand the space comfortably. For example, the studio has a window along the main street to see activity easily. The guest room has a large window. By opening the window fully, we integrate it with the courtyard.In the dining room between two courtyards, you can enjoy the meal while looking at the seasonal change of Yamaboshi (Japanese strawberry tree) and Shima Toneriko (Griffith's ash). You can use the living terrace and the living room together.  It makes you fun by various usage. The gym and the Jacuzzi room on the third floor have a good view of the mountains all around.

© Hiroshi Ueda
© Hiroshi Ueda

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Roadside House / K+S Architects" 29 May 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/940301/roadside-house-k-plus-s-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.