We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

LaiHui Coffee, Jiaoyu Road / Anson Design

LaiHui Coffee, Jiaoyu Road / Anson Design

concave space at the entrance. Image © Wenhan Luoview of the interior space. Image © Wenhan Luothe 6-meter high plant creates the effect of extending upwards. Image © Wenhan Luoenclosed seating area. Image © Wenhan Luo+ 25

  • Architects: Anson Design
  • Area Area of this architecture project Area:  150
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Wenhan Luo
More SpecsLess Specs

Text description provided by the architects. Most of the coffee space in the city is limited to drink coffee, lacking the experience process.In this project, the new space consumption form is adjusted to separate the coffee production area from the consumption area, and the guest is less affected by the sound of the machine operated by the barista.According to the conditions of the original building, Open the partial floor slab of the first and second floors to allow the space to form a mutual relationship, The use of the second floor sloping roof to create different dimensions of space, creating that is open and private environmental relations.Besides we try to use different materials of the same color: Ceramic tile,skin, aluminum plate, paint, through the light-transmitting projection, there is weak color block changes slightly.

concave space at the entrance. Image © Wenhan Luo
concave space at the entrance. Image © Wenhan Luo

The project is located in a lively commercial street, with a reverse design that hides the facade, let the sun shines through the trees on the gray aluminum panels to create a rich change. The facade uses a 7.5-meter-high, 1.8-meter-wide floor-to-ceiling glass that allows guests to experience the different visual effects of sunlight mapping at different times of the day. Try to brand in commercial design, without signboards, but strengthen the brand concept in space.

external view of the cafe without signboards. Image © Wenhan Luo
external view of the cafe without signboards. Image © Wenhan Luo

The entrance is designed with a concave space to meet the function of sunshade and rain, and also to change the architectural form. The seamless glass allows the passing customers to clearly see the indoor design. The glass door be labeled the name of the brand “LAIHUI”, the word “LAI” is used outside of the door to symbolize the welcoming of guests; the word "HUI" is used inside of the door, represents guests will return home soon when leaving.

view of the interior space. Image © Wenhan Luo
view of the interior space. Image © Wenhan Luo

The new retail space emphasizes the dynamics and feelings of people's behavior in space. The whole design is based on gray, which makes the function of space more pure, and customers pay more attention to visual space experience and products.

bar, different levels of grey color enrich the space. Image © Wenhan Luo
bar, different levels of grey color enrich the space. Image © Wenhan Luo

6.5 meters of bar and 4 meters of black walnut, foil the original building long space characteristics.The ground is paved with two layers of light and dark tiles. The rich space effect also emphasizes the space characteristics. The 3.6-meter-high plant is designed in the hollow position of the stairs, which softens the spatial relationship and creates the effect of the stairs extending upwards.

first floor space, bar and black walnut bench enhances the characteristics of the space. Image © Wenhan Luo
first floor space, bar and black walnut bench enhances the characteristics of the space. Image © Wenhan Luo

The floor of the building is demolished to form a spatial relationship between the first and second floors. The aluminum plate wall extends to the second floor and runs through the entire space. The staircase of the original building was changed to a three-section turning pattern. A rectangular window was designed on the wall connecting the stairs to the kitchen. When the customer walked the stairs, the operating scene of the kitchen was seen to enrich the customer's experience.

the 6-meter high plant creates the effect of extending upwards. Image © Wenhan Luo
the 6-meter high plant creates the effect of extending upwards. Image © Wenhan Luo
the 6-meter high plant creates the effect of extending upwards. Image © Wenhan Luo
the 6-meter high plant creates the effect of extending upwards. Image © Wenhan Luo

Using the original building sloping column structure, four different spatial forms are created. The dividing wall shapes the shape of the "window", and the space is connected to each other through the shapes to form a interesting spatial tension .

enclosed seating area. Image © Wenhan Luo
enclosed seating area. Image © Wenhan Luo
green plants embellish the grey space. Image © Wenhan Luo
green plants embellish the grey space. Image © Wenhan Luo
enclosed seating area. Image © Wenhan Luo
enclosed seating area. Image © Wenhan Luo

The space is dominated by gray tones, three shades, and the four materials form a spatial hierarchy. Three different shades of color enhance the space effect, the ground dark gray tiles, the dark gray aluminum facade, the light-colored leather, the dark gray artificial stone on the floor, contrasting and echoing each other, the faint color conversion of the material gives a rich spatial effect. Green plants are planted on gray fundamental key, embellish integral space colour, let the space be full of vigor and vitality.

details of different closing methods. Image © Wenhan Luo
details of different closing methods. Image © Wenhan Luo
grey materials in different tones used in the space. Image © Wenhan Luo
grey materials in different tones used in the space. Image © Wenhan Luo

The material is finished by two kinds of closing methods, concave seam and dense seam, the concave seam emphasizes the structure of the space, and the dense seam emphasizes the block surface.

long table seating area. Image © Wenhan Luo
long table seating area. Image © Wenhan Luo

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:No. 23, Jiaoyu Road, Yuexiu District, Guangzhou, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "LaiHui Coffee, Jiaoyu Road / Anson Design" 26 May 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/940215/laihui-coffee-jiaoyu-road-anson-design> ISSN 0719-8884
staircase. Image © Wenhan Luo

来回咖啡教育路店 / 安森设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.