HEYTEA Store at the Mixc / DAS Lab

HEYTEA Store at the Mixc / DAS Lab

© Feng Shao© Feng Shao© Feng Shao© Feng Shao+ 26

  • Architects: DAS Lab
  • Area Area of this architecture project Area:  295
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Feng Shao
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: OWEN欧恩利, 上海朵颐新材料科技有限公司, 佳盟人造石, 无锡市爱格美丽玻璃, 精钢世家
  • Principal Designer:Jingze Li
  • Designer:Xie Zheng
  • Client:HEYTEA
  • City:Jinan
  • Country:China
More SpecsLess Specs
© Feng Shao
© Feng Shao

Text description provided by the architects. Human DNA is a dynamic structure composed of two strands that coil around each other. From microcells to the macro world, it's such a cycle that enables the continuation of human life and spirit. It also explains the existence of crop circle, vortex, and galaxy, where the inward spiral movement leads to the reconstruction of outward order. How to reinterpret this phenomenon through space and to think outside the box of contemporary art has become a new theme that DAS Lab and HEYTEA work to explore.

© Feng Shao
© Feng Shao
© Feng Shao
© Feng Shao

The part is the core of the design— an asymmetric circular structure that spreads in spirals. Through the insertion of such an arrangement, the surroundings are forced to reorganize various spaces with distinct forms, which create diversity beyond the scale and convey the core value of the brand with rich spatial experiences. The new order exists in parts and coexists with experiential behaviors, trying to show people a state in progress. This idea is also derived from the constraints of the site, where the two entrances rigidly cut the circulation. Therefore, we embedded the circular spiral structure into space, which effectively neutralized the problem while emphasized people's feelings as the coexistence in the space.

© Feng Shao
© Feng Shao
axonometric
axonometric
© Feng Shao
© Feng Shao

In this project, "Inspiration of Tea" is not merely a declaration from HEYTEA. Through the connection between the parts, a new order naturally comes into being, which in a sense is an unintended response to "inspiration." On this basis, we screened functions and left extra space to give people more freedom for physical behaviors, encouraging them to find out the commonalities between the public and the core value of HEYTEA more freely.

© Feng Shao
© Feng Shao
© Feng Shao
© Feng Shao

It would be meaningless to stack up materials or seek for the exquisite craftsmanship of details if the design concept was set aside. DAS Lab and HEYTEA reached a consensus that materials need to represent a specific emotional context and support the concept to construct a perceptible venue. Taking end-user experiences as the carrier and brand communication content as the core, we help the brand to build an emotional connection with young consumers quickly.

© Feng Shao
© Feng Shao

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:The Mixc, Jinan, Shandong, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "HEYTEA Store at the Mixc / DAS Lab" 21 May 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/939628/heytea-store-at-the-mixc-jinan-das-lab> ISSN 0719-8884
© Feng Shao

济南喜茶万象城店 / DAS Lab

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.