All
Projects
Products
Events
Competitions

Tim Van Laere Gallery / OFFICE Kersten Geers David Van Severen

Tim Van Laere Gallery / OFFICE Kersten Geers David Van Severen

© Bas Princen © Bas Princen © Bas Princen © Bas Princen + 19

Antwerpen, Belgium
  • Structure : ARC Multiprofessionele Ingenieurs - Johan Van Schepdael
  • Technique : HP engineers
More Specs Less Specs
© Bas Princen
© Bas Princen

Text description provided by the architects. The new Tim Van Laere Gallery in Antwerp (BE) will occupy a central position on the New South district, a project by developer Triple Living.

© Bas Princen
© Bas Princen

As a concatenation of rooms, the building ‘shows’ its structure in its silhouette. A storage space, offices, a white cube, a chapel, and a patio follow each other, as pure types of buildings where art can be experienced in different ways. The rooms are constructed as simple in-situ concrete boxes, isolated on the inside and lit by roof light.

© Bas Princen
© Bas Princen

As an explicitly urban building, it is ambiguous and direct, with its gates directly on the street.

© Bas Princen
© Bas Princen
Axonometric
Axonometric
© Bas Princen
© Bas Princen

The building makes a statement for both its immediate surroundings and inside; art is a central focal point and is immediately visible and accessible to everyone

© Bas Princen
© Bas Princen

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Jos Smolderenstraat 50, 2000 Antwerpen, Belgium

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Tim Van Laere Gallery / OFFICE Kersten Geers David Van Severen" 15 May 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/939564/tim-van-laere-gallery-office-kersten-geers-david-van-severen/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.