We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Native House / David Regalado Arquitectura

Native House / David Regalado Arquitectura

Gif© JAG Studio© JAG Studio© JAG Studio+ 20

Malacatos, Ecuador
  • Area Area of this architecture project Area:  861 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  JAG Studio
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Graiman, Adobe Systems Incorporated, Dipac, Guapan, Intaco, Teka, Trimble Navigation
  • Lead Architect: Arq. David Regalado Ojeda
  • Design Team:David Regalado arquitectos
  • Clients:Roberto Lysak y familia.
  • Engineering:David Regalado arquitectos
  • Landscape:David Regalado arquitectos
  • Consultants:David Regalado arquitectos
  • City:Malacatos
  • Country:Ecuador
More SpecsLess Specs
© JAG Studio
© JAG Studio

Text description provided by the architects. The assignment is located in the province of Loja, Ecuador in the parish Malacatos, in an extraordinary place called Native forest with an enviable mountain landscape and almost no nearby buildings, except for some scattered farms, the site remains as a forest mostly intact, preserving the existing ecology of the place to this comes the name of the project "Native House", the importance of the history of the commune is transcendental, the most important economic activities are agriculture and artisan brick production, reason why its owners, a Canadian couple, asked us for a house that could adapt to its natural environment, its topography and generate the least possible impact on the landscape.

Our intention to make an exemplary architecture with the environment became the first challenge in a property of more than 12000m2, in this relationship with the ground, the house is placed on a higher level than the site this solution offers us the possibility of keeping the house as a very low volume, allowing the "interior" house to have a more intimate relationship with the land and the nearby views, while the "exterior" part search an intense relationship with the privileged distant views over the valley and a proximity to the mountain with its magnificent native forest, the house defines its own type of occupation based on two innovative elements: the connection with the land and the relationship with the landscape.

© JAG Studio
© JAG Studio
Plan
Plan
© JAG Studio
© JAG Studio

The arrangement of the entire house is linear, leaving all its environments towards an optimal orientation, which creates a diversity of spatial qualities both indoors and outdoors. Several of the facades of the house can be opened, so that the building becomes useful and usable from all sides, in the same way they can all be closed serving as a protective, waterproof and weather resistant housing, being totally isolated from the outside. The will to give the house multiple specific situations and scenarios creates a set of unique relationships and connections, allowing it a certain flexibility in the spaces, that is, multipurpose spaces that range from individual uses to collective uses.

© JAG Studio
© JAG Studio

The interior distribution is simple and clear, designed for the regular use of two people, but eventually up to 10 or more people could use it without any problem, the house keeps all its spaces visually connected to each other and with the environment, the social area is open to the landscape, the service module divides the social area from the private one in perfect order, and the furniture is minimal with simple pieces that organize the space with storage and support functions.

© JAG Studio
© JAG Studio

Regarding the materiality of the house, we have wanted to use noble and typical materials, mainly the artisan brick applied by hand by local workers and producers in line with the productive history of the area, preserving the existing ecology and above all supporting the local economy. of the community members of the sector, but at the same time giving it a more contemporary touch, combining it in a pure way and using it in various ways, this together with the rigor of the geometry with which the volume is designed corresponds to the need for the place that the house occupies on the ground making the project dissolve into the landscape.

© JAG Studio
© JAG Studio

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Native House / David Regalado Arquitectura" [Casa Nativa / David Regalado Arquitectura] 11 May 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/939258/native-house-david-regalado-arquitectura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.