Pause Lounge / Ana Sawaia Arquitetura

Pause Lounge / Ana Sawaia Arquitetura

© Evelyn Muller© Evelyn Muller© Evelyn Muller© Evelyn Muller+ 22

Jóquei Club, Brazil
  • Area Area of this architecture project Area:  25
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Evelyn Muller
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Altitude Galeria, Aplicadora Ipê, Arthur Nestrovski, Codex, Cristiana Bertolucci, Deca, E. Di Cavalcanti, Eco Simple, Estúdio Paulo Alves, FAS Iluminação, Galeria Andrea Rehder, Giacomet e Comgás, Gustavo Bittencourt, Jacqueline Terpins, José Antonio Almeida Prado, Ladrilar, Leda Catunda, Marcenaria Casarte, Portobello, +4
More SpecsLess Specs
© Evelyn Muller
© Evelyn Muller

Text description provided by the architects. Architect Ana Sawaia makes an invitation to pause in her debut at Casa Cor In this project to Casa Cor, the architect Ana Sawaia offers a space to rescue the pleasure and need to stop and take a deep breath. Saleta Pausa is spread over 25 m2 in the Jockey Club of São Paulo. The lack of openness to the exterior is counterbalanced by the use of high-end and natural materials, lighting and furniture. "To live a fulfilling life is to be surrounded by practical solutions and also objects that tell us a little about who we are," says the architect.

© Evelyn Muller
© Evelyn Muller
Plan
Plan
© Evelyn Muller
© Evelyn Muller

Her personal experience is also a resource for the creation of a more interesting space: an illuminated arch covered by hydraulic tiles in partnership with a Brazilian company and stamped with musical symbols. "Each one has an analogy with time. There is a pause, the 'C', which is the first note we learn, the fermata, that leaves the musician decide the pause as he wants." The music does not appear out of the blue in the story, Ana is daughter of the composer Almeida Prado. The rescue of his memories is also displayed on a panel of watercolors painted by her father on music score papers. Works of art by E. Di Cavalcanti, Leda Catunda and Katia Canton are also present in space.

© Evelyn Muller
© Evelyn Muller

Manufactured in Tauari wood (a kind of Brazilian ash), the floor serves as a backdrop for a rug signed by designer Rodrigo Ohtake. On the wall, white-dirty mineral coating made of earth with 0% CO2 emission. In the ceiling, indirect lighting, with a circle of 3.50 m in diameter, with an idea of a skylight of natural light. Organic forms are everywhere. In the tea room - the armor made by Deca's window, filter and tub, in the chairs of designer Gustavo Bittencourt, in the new modular shelf that designer Paulo Alves launches at the show. "It is an environment that is not just a matter of space occupancy, but is also a more playful teaching instrument, such as a song, or a childhood memory. Everything to make us feel good, relaxed, so at ease to a point of slowing down, disconnecting and finally taking a break."

© Evelyn Muller
© Evelyn Muller

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Jóquei Club, São Vicente - SP, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Pause Lounge / Ana Sawaia Arquitetura" [Saleta Pausa / Ana Sawaia Arquitetura] 10 May 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/939174/pause-lounge-ana-sawaia-arquitetura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.