House in Amagasaki / uemachi laboratory

House in Amagasaki / uemachi laboratory

© Kazushi Hirano© Kazushi Hirano© Kazushi Hirano© Kazushi Hirano+ 29

  • Architects: uemachi laboratory
  • Area Area of this architecture project Area:  427
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Photographs Photographs:  Kazushi Hirano
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Kaldewei, Vectorworks, Gaggenau, Toto, Acor, IOC Flooring, LIXIL , nittai-kogyo, takachiho-shirasu
  • Lead Architects:Mitsumasa Sadakata
  • Design Team:Mitsumasa Sadakata
  • Structure:Shigeru Tsuchiya
  • Landscape:Araki Landscape Architectural Office,Yoshitaka Makimura
  • Construction:SEEDSCASA
  • Country:Japan
More SpecsLess Specs
© Kazushi Hirano
© Kazushi Hirano

Text description provided by the architects. This house is for couples. The site is in the suburbs of Osaka City. There was a 70-year-old house on the site, but this time I was asked to demolish this house and rebuild a new wooden structure. Usually, only the couple live in this house, but there are many opportunities to get together with relatives. Whether it is used by only two people or when a large number of people gather, we have designed with just the right size and gentle separation of public and private.

© Kazushi Hirano
© Kazushi Hirano
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Kazushi Hirano
© Kazushi Hirano
© Kazushi Hirano
© Kazushi Hirano

The owner was also attached to his old house, and there was a request to keep as many trees in the garden as possible. Although the house will be demolished, the trees in the garden can be brought closer to their lives, leaving the memory of the appearance of the former building. In the place where the former building had its entrance, we created an outdoor lobby that connects the newly rebuilt house and the existing three-story house in a semi-outdoor environment. It serves as a common entrance that gently connects the two households. The three-story house has been renovated and the son's family lives there.

© Kazushi Hirano
© Kazushi Hirano

Regarding the view of the garden, instead of looking over the entire garden, we make windows so that you can see it as a natural landscape cut out from each place. From the front of the outdoor lobby, you can see the green reflected in the water from your feet so that you can see through the lattice, and in the entrance hall, you can see the green that spreads horizontally from the ground window. The owner wanted the house to be unobtrusive and as comfortable as the landscape in the garden. We worked with the Araki Landscape Architectural Office to explore the relationship between garden and architecture.

© Kazushi Hirano
© Kazushi Hirano

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House in Amagasaki / uemachi laboratory" 10 May 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/939131/house-in-amagasaki-uemachi-laboratory> ISSN 0719-8884
© Kazushi Hirano

大阪郊区住宅,与花园结合的浮窗 / uemachi laboratory

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.