All
Projects
Products
Events
Competitions

House in Kurakuen / uemachi laboratory

House in Kurakuen / uemachi laboratory

© kazushi hirano © kazushi hirano © kazushi hirano © kazushi hirano + 46

  • Architects: uemachi laboratory
  • Area Area of this architecture project Area:  150
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  kazushi hirano
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Kaldewei, Vectorworks, Gaggenau, Toto, Acor, IOC, LIXIL , nittai-kogyo, takachiho-shirasu
  • Lead Architects: Mitsumasa Sadakata
  • Structure: Shigeru Tsuchiya
  • Landscape: Araki Landscape Architectural Office,Yoshitaka Makimura
  • Construction: Sanko kensetsu
More Specs Less Specs
© kazushi hirano
© kazushi hirano

Text description provided by the architects. This is a house in a quiet residential area in Nishinomiya. The area around this site is lined with old houses, and you cannot see the scenery in the distance. The planting in the north adjacent area is a blindfold for the next house. We planned to have a courtyard by taking advantage of the long sites north and south. The south side of the road has a two-story structure, and the height of the building decreases toward the north.

© kazushi hirano
© kazushi hirano
Section
Section
© kazushi hirano
© kazushi hirano
© kazushi hirano
© kazushi hirano

All the rooms except the children's room are located on the first floor so that the dining room, kitchen and master bedroom can be seen through the courtyard. Looking north from the dining room through the courtyard, you can see the planting of the next house on the bedroom of the one-story house.

© kazushi hirano
© kazushi hirano
Ground floor plan
Ground floor plan
© kazushi hirano
© kazushi hirano

The living room, which is slightly lower than the dining room, faces a small south garden protected from the road by fences and lattices. There are many sites that do not have a view and are difficult to secure privacy and space. By creating a courtyard and carefully adjusting the height of the building, it seems possible to solve these problems on the site.

© kazushi hirano
© kazushi hirano

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "House in Kurakuen / uemachi laboratory" 02 May 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/938425/house-in-kurakuen-uemachi-laboratory/> ISSN 0719-8884
© kazushi hirano

日本‘大隐于市’住宅 / uemachi laboratory

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.