Redfox Commons Renovation / LEVER Architecture

Redfox Commons Renovation / LEVER Architecture

© Jeremy Bittermann© Jeremy Bittermann© Jeremy Bittermann© Jeremy Bittermann+ 14

  • Specifications:Michael Thraikill Architects
  • Developer/Client:Langley Investment Partners
  • Owner’s Representative:Inici Group
  • Owner’s Project Manager:Alta Urban
  • Contractor:R&H Construction
  • Structural Engineer:KPFF Consulting Engineers
  • Landscape Architect:Shapiro Didway
  • Civil Engineer:WDY
  • Timber Installer/Framer:Wood Mechanix
  • Timber Suppliers:Warm Springs Forest Products – 2x framing; Boise Cascade – ply sheathing; WTS Wood Tech Services – Glulam beams and columns
  • City:Portland
More SpecsLess Specs
© Jeremy Bittermann
© Jeremy Bittermann

Text description provided by the architects. Langley Investment Partners commissioned LEVER to design Redfox Commons, a 60,000 sf renovation that knits together two World War II era warehouses to form one light-filled creative office campus. The buildings, once home to an agricultural equipment company, are located at Guild’s Lake Industrial Sanctuary, one of Portland’s largest industrial areas. This project sits at the southern end of the industrial park, bordering a residential neighborhood, the city’s largest urban park, and the Willamette River.

© Jeremy Bittermann
© Jeremy Bittermann
Plan
Plan
© Jeremy Bittermann
© Jeremy Bittermann

Like many early structures in the Pacific Northwest, the buildings are framed using regionally harvested timber. Recognizing the historic and environmental significance of this material, the renovation preserves and utilizes the original lumber. Wood from an existing overbuilt mezzanine is repurposed to create a light-filled glass atrium that becomes the main entrance and connection between the two buildings. The original trusses were sandblasted and remain exposed, highlighting the natural beauty of the wood. New eighty-foot long clerestory windows were added to each roof to bring light into the large open floor plates, intended to accommodate single or multiple tenants and varied uses over time.

© Jeremy Bittermann
© Jeremy Bittermann

The rest of the material palette was selected to complement the industrial neighborhood’s history and identity; the façade and roof are clad in corrugated weathering steel and a ribbon of metal framed storefront windows provide new views to the surroundings. A series of rain gardens mitigate storm water and a new patio and sidewalks become the first indication the neighborhood is beginning to change as envisioned under Portland’s 2035 Comprehensive Plan.

© Lara Swimmer
© Lara Swimmer

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Portland, Oregon, United States

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Redfox Commons Renovation / LEVER Architecture" 26 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/938255/redfox-commons-renovation-lever-architecture> ISSN 0719-8884
© Lara Swimmer

红狐共享空间改造,二战仓库爆改创意园区 / LEVER Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.