Pop+ Building / Andrade Morettin Arquitetos Associados

Pop+ Building / Andrade Morettin Arquitetos Associados
© Nelson Kon
© Nelson Kon
São Paulo, Brazil
  • Area Area of this architecture project Area:  94442 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Nelson Kon
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Formica, Sto, Concresteel, Deca, LaFonte, Lorenzetti, Mekal, Metal Grade, Portobello, REFAX, REKA, Stamp, Suvinil, Terracor, Trimble Navigation
More SpecsLess Specs
© Nelson Kon
© Nelson Kon

Text description provided by the architects. Pop + enjoys a privileged condition, one of the highest sites in Vila Madalena, which allows its commercial rooms to enjoy privileged views of the surroundings. Additionally, the property has a beautiful arboreal park at the back of the lot, which will be reinforced by the landscaping project.

© Nelson Kon
© Nelson Kon

The implantation creates an entrance square under the building, which is fully connected to both the street and the park at the back of the lot. With variable ceilings, the square serves not only as a living area for users of the building, but also makes the visual connection between the park and the public space on the street.

© Nelson Kon
© Nelson Kon

To reinforce the importance of this square and to make its space more interesting, the structure was solved in such a way that there are no pillars in the corners of the building, creating amazing swings and providing a quite expressive volume for the building. Next to Girassol Street, these balances establish an emptiness that is designed so as to recall the typical profile of the landscape of the neighborhood. With a set of empty spaces, the volumetry of the building seeks to establish a relationship between the new building and the traditional constructions of the neighborhood: it is as if, under the main volume of the building, there remains, as a vestige, the emptiness left by the houses that once existed there.

© Nelson Kon
© Nelson Kon
Planta - Pavimento térreo
Planta - Pavimento térreo
© Nelson Kon
© Nelson Kon

The use of vertical sunshades, perforated sheet, around the volume, creates a protective envelope that gives unity and character to the building.

© Nelson Kon
© Nelson Kon
Longitudinal section
Longitudinal section
© Nelson Kon
© Nelson Kon

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:São Paulo, State of São Paulo, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Pop+ Building / Andrade Morettin Arquitetos Associados" [Edifício POP+ / Andrade Morettin Arquitetos Associados] 12 Oct 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/938082/pop-plus-building-andrade-morettin-arquitetos-associados> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.