Turning Cube House / A'DUS [Architectural Designer Cluster]

Turning Cube House / A'DUS [Architectural Designer Cluster]

Turning Cube House / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Interior Photography, FacadeTurning Cube House / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Interior Photography, Windows, FacadeTurning Cube House / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Interior Photography, Stairs, Windows, HandrailTurning Cube House / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Interior Photography, Glass+ 41

  • Area Area of this architecture project Area :  481
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2019
  • Photographs
    Photographs :Seungbeom Hur, Kyung Roh
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  AutoDesk, Valcucine, FILOBE, Gu-Sung Engineering and Construction, Samsung Electronics, TAE-YANG HIGH TECH, Trimble, WITHJIS
  • Lead Architects : Noh Jin Ho
More SpecsLess Specs
Turning Cube House / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Exterior Photography, Facade, Windows
© Kyung Roh

From outside to inside, inside to outside - Required space programs are planned for each cube. And these cubes create the entirety of the space and architectural form. Once a cell is filled by either programs or building masses, other cell will be emptied. The design approach is this repetitive process of filling and emptying the cells. Main courtyard space penetrates the building vertically and horizontally. The space is harmonized with surrounding cubes, which has its own personality and unique function, and makes a relationship between inside and outside.

Turning Cube House / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Interior Photography, Glass
© Kyung Roh
Ground floor Plan
Turning Cube House / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Interior Photography, Kitchen, Glass
© Kyung Roh
Turning Cube House / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Interior Photography, Facade
© Kyung Roh

In some cube, a car will be lifted up to a living room by a car lift, and it will change the atmosphere of living room as an automobile exhibition hall. In other cube, a void is formed that penetrates the entire interior space as if reflecting the exterior courtyard. Since each program has a distinct personality with unique spatial quality, dramatic tensions and scenic views are displayed when one walk thorough the spaces.

Turning Cube House / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Interior Photography, Windows, Facade
© Seungbeom Hur
First floor Plan
Turning Cube Diagram
Turning Cube House / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Exterior Photography, Windows, Facade
© Seungbeom Hur

Three Meaning of “Il-Haeng” - During the design phase, client requested to think about the meaning of representing the house. As representing Client’s lifestyle and his/her entire values in terms of life, we named the house, “Il-haeng”. The name, “Il-Haeng” contains 3 different meanings.

1. People who go the road together

2. Daily happiness

3. Walking in a day

Turning Cube House / A'DUS [Architectural Designer Cluster] - Interior Photography, Windows, Facade
© Seungbeom Hur

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Turning Cube House / A'DUS [Architectural Designer Cluster]" 20 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/937791/turning-cube-architectural-designer-cluster> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.