We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Golf House / Adolfo Bavio Arquitectos

Golf House / Adolfo Bavio Arquitectos

© Tejo Ediciones© Tejo Ediciones© Tejo Ediciones© Tejo Ediciones+ 31

Pilar, Argentina
  • Area Area of this architecture project Area :  302
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2020
  • Photographs
    Photographs :Tejo Ediciones
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  AutoDesk, Acor, Adobe, Casa Gongora, Centonara piedras, Climatizacion Gulone Daikin, FV, Herreria antigua Laeuropea, Perfiles y Servicios, Pisos y Revestimientos, Roca
  • Lead Architect : Adolfo Bavio
More SpecsLess Specs
© Tejo Ediciones
© Tejo Ediciones

Text description provided by the architects. It is located in a neighborhood in Pilar, in the Province of Buenos Aires, Argentina and located on land with a slight unevenness and with excellent open views of the Golf course at the bottom of the 50 meter lot. long, and with a north orientation that allows you to have sun most of the day in the terraced gardens, it was decided to locate the social part of the house elevated at 3 meters to allow you to have the best views and be able to use the terraced unevenness as extensions in medium height . The bedrooms located on the ground floor have direct exits to the zero level gardens and with lateral access through the lower living room.

© Tejo Ediciones
© Tejo Ediciones
Ground floor plan
Ground floor plan
© Tejo Ediciones
© Tejo Ediciones

The morphology adopted from a high volume of exposed concrete treated as a permeable space to connect the front and the quiet part of the building and unify it with the semi-covered space that, through a cantilevered overhang, allows shading the elevated functions. The upper floor form is visually directed towards the golf course allowing the sun to shine from the east.

© Tejo Ediciones
© Tejo Ediciones
Section
Section
© Tejo Ediciones
© Tejo Ediciones

We opted for noble materials such as concrete in the upper volume and stone in the lower basement that, combined with each other, clearly determine the spaces and their functions. Different terraced levels were projected to generate different use situations; one more private in relation to the bedrooms, another in the area near the pool and another transition area where there is a stove and outside meeting area.

© Tejo Ediciones
© Tejo Ediciones

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Golf House / Adolfo Bavio Arquitectos" [Casa al Golf / Adolfo Bavio Arquitectos] 02 May 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/936979/golf-house-adolfo-bavio-arquitectos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.