Bolig DoB House / Lie Oyen arkitekter

Bolig DoB House / Lie Oyen arkitekter

© Jonas Adolfsen © Jonas Adolfsen © Jonas Adolfsen © Jonas Adolfsen + 17

  • Clients: Hallfrid and Jan Nagell-Erichsen
More Specs Less Specs
© Jonas Adolfsen
© Jonas Adolfsen
© Jonas Adolfsen
© Jonas Adolfsen

Text description provided by the architects. The L-shaped house with a 320 m² footprint located in Berger, Nesodden, is built with multiple zones for a family who loves stairs. The shape of the building embraces a sunny garden from south-west while facing a great view over the fjord and Oslo.

© Jonas Adolfsen
© Jonas Adolfsen
Floor plan
Floor plan
© Jonas Adolfsen
© Jonas Adolfsen
© Jonas Adolfsen
© Jonas Adolfsen

The ceiling follows the lines of the surrounding terrain. The geometric angle of the plan interacts with the steep slope towards west, creating a fence of the lush landscape. The project has overlaying areas, half-plans and spaces interlocked in each other, rather than specific rooms. It is a house made for people, connections and activities.

© Jonas Adolfsen
© Jonas Adolfsen

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Bolig DoB House / Lie Oyen arkitekter" 03 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/936816/bolig-dob-house-lie-oyen-arkitekter/> ISSN 0719-8884
© Jonas Adolfsen

挪威‘楼梯’之宅 / Lie Oyen arkitekter

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.