We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Museum Park of The the Polytechnic Museum / Wowhaus

Museum Park of The the Polytechnic Museum / Wowhaus

© Daniel Annenkov© Daniel Annenkov© Daniel Annenkov© Daniel Annenkov+ 29

Moscow, Russia
  • Architects: Wowhaus
  • Area Area of this architecture project Area:  14000
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Daniel Annenkov
  • Design Team:Mikhail Kozlov, Maria Khokhlova, Anastasia Rychkova, Anton Sevastyanov, Igor Yakovlev, Marina Yarmarkina, Denis Manshilin, Alyona Zaitseva, Margarita Leonova
  • Clients:OAO MNIITEP, Polytechnic Museum Development Fund
  • Landscape:Nature form studio
  • Lightning:Ultimatum Group
  • City:Moscow
  • Country:Russia
More SpecsLess Specs
© Daniel Annenkov
© Daniel Annenkov

Text description provided by the architects. In the contemporary city, the museum long since ceased to be simply a place for storing exhibits, school trips and the “cultural leisure” of adults on their days off. It should be a full-fledged participant in urban life, able to compete on equal terms with parks, cinemas and restaurants. Museum Park is a pedestrian zone and public space that helps draw city dwellers into the Polytechnic Museum.

© Daniel Annenkov
© Daniel Annenkov
© Daniel Annenkov
© Daniel Annenkov

Following the concept by Jun’ya Ishigami the territory around the Polytechnic Museum was to be transformed into a Museum Park – a thoroughly designed public space, whose structure takes into account the needs of the Museum and its visitors, as well as intensive transport and pedestrian flows, and the requirements of the city authorities concerning streets and town squares.

© Daniel Annenkov
© Daniel Annenkov
Axonometric section
Axonometric section
© Daniel Annenkov
© Daniel Annenkov

A park-amphitheatre in front of the Museum - an open-air foyer that will become an extension of the spaces inside the building and will act as a prologue, while the inner space is under construction. It will be able to host events while uniting the new pedestrian zone in the building’s lower ground level with the outdoor area alongside Lubyanka Square, attracting pedestrians and providing them with a convenient and pleasant route into the Museum complex.

© Daniel Annenkov
© Daniel Annenkov

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Moscow, Russia

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Museum Park of The the Polytechnic Museum / Wowhaus" 11 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/936797/museum-park-of-the-the-polytechnic-museum-wowhaus> ISSN 0719-8884
© Daniel Annenkov

莫斯科理工大学博物馆公园 / Wowhaus

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.