House Affligem / Atelier Tom Vanhee

House Affligem / Atelier Tom Vanhee
© Tim Van de Velde
© Tim Van de Velde

© Tim Van de Velde © Tim Van de Velde © Tim Van de Velde © Tim Van de Velde + 37

Affligem, Belgium
  • Engineering: Lime, engineer of stability
  • Collaborators: Heleen Eskens
More Specs Less Specs
© Tim Van de Velde
© Tim Van de Velde

Text description provided by the architects. A former textile factory is transformed into tiny house. we keep the traces of  the several renovations in the past and we ad a new layer to the building.

© Tim Van de Velde
© Tim Van de Velde
New ground floor plan
New ground floor plan
© Tim Van de Velde
© Tim Van de Velde

The characteristic existing concrete floor with visible steel structure is renovated and is the finishing floor of the living space.

© Tim Van de Velde
© Tim Van de Velde

We kept the existing wooden roof structure with steel purlins visible. They are supporting a new industrial sarking roof. We isolated also all the walls and floors. The existing   windowopenings get new windows.

© Tim Van de Velde
© Tim Van de Velde

A big window on the head of the building opens the living space with a nice view on the street. It brings a relation to the street without compromising the privacy.

© Tim Van de Velde
© Tim Van de Velde

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "House Affligem / Atelier Tom Vanhee" 01 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/936647/house-affligem-atelier-tom-vanhee/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.