Rural House #01 / Cristobal Vial Arquitectos

Rural House #01 / Cristobal Vial Arquitectos

© Cristóbal Vial Decombe© Cristóbal Vial Decombe© Cristóbal Vial Decombe© Cristóbal Vial Decombe+ 34

Matanzas, Chile
  • Area Area of this architecture project Area:  60
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, BTicino, Adobe, Cinema 4D, Comercial Rapel, Hojalateria Avila, Infodema, Mallapack, Microsoft, Scanavini, Trimble, Vidrieria Acuario
  • Lead Architect:Cristobal Vial Decombe
  • Collaborators:Pablo Solís
  • Contractor:Punta Rural
  • Structural Engineering:Soledad Torres
  • Electrical Engineering:Dinamo Consultores Ltda.
  • Mep:Dinamo Consultores Ltda.
  • Fotovoltaic Installation:Joaquín Acuña
  • City:Matanzas
  • Country:Chile
More SpecsLess Specs
© Cristóbal Vial Decombe
© Cristóbal Vial Decombe

Text description provided by the architects. This work corresponds to a vacation home, the first construction within a condominium located a few minutes from the town of Matanzas, Navidad. Given the conditions in which it is located, the first thing was to look for the distant views of the Pacific Ocean and the immediate territory, such as the existing vegetation, the ravines and, of course, a good orientation that allows the work to maintain sunlight throughout the year and good ventilation.

© Cristóbal Vial Decombe
© Cristóbal Vial Decombe
First floor plan
First floor plan
© Cristóbal Vial Decombe
© Cristóbal Vial Decombe

As an initial requirement, we requested the design of a single-family house that manages to incorporate in just 60 interior m2 a program that accommodates three bedrooms, a living room - kitchen - dining room and a bathroom, in addition to the exterior terrace spaces. The proposed volume is proposed longitudinally in favor of the slope. That is why a modulation of three separate volumes is solved, which organize the public, private (children) and private (adults) program. The separation of these volumes is done through 2 cuts that allow having the north-south domain of the land in which it is located. In order not to lose the continuity of these, a broken gable roof is proposed, as an envelope, which seeks to dialogue with the existing slope and at the same time marks what is the circulation space within it and the opening towards the views.

© Cristóbal Vial Decombe
© Cristóbal Vial Decombe
Transversal section
Transversal section
© Cristóbal Vial Decombe
© Cristóbal Vial Decombe

As for its materiality, the entire structure is made of dimensioned wood, seeking from the first moment that both composite pillars, beams and trusses are the expression of the finished work. The partitions are raised in a SIP panel and coated on the outside with a rough horizontal shed. Both the sky and the interior faces use a slotted plate. Regarding the technology used, the use of solar energy through photovoltaic panels stands out, which give the electrical support to the entire house.

© Cristóbal Vial Decombe
© Cristóbal Vial Decombe
East elevation
East elevation
© Cristóbal Vial Decombe
© Cristóbal Vial Decombe

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Rural House #01 / Cristobal Vial Arquitectos" [Casa Rural #01 / Cristobal Vial Arquitectos] 01 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/936503/rural-house-number-01-cristobal-vial-arquitectos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.