We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Dejavu Store / FON STUDIO

Dejavu Store / FON STUDIO
Store facade. Image Courtesy of FON STUDIO
Store facade. Image Courtesy of FON STUDIO

Sunshine around entrance. Image Courtesy of FON STUDIOSelling space in 1st floor. Image Courtesy of FON STUDIOStaircase to 2nd floor. Image Courtesy of FON STUDIOExhibition space in basement. Image Courtesy of FON STUDIO+ 29

Beijing, China
  • Interior Designers: FON STUDIO
  • Area Area of this architecture project Area:  440
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: 恒基钢材, 赛尚水磨石加工厂, 黄氏木业
  • Client:Dejavu Team
  • City:Beijing
  • Country:China
More SpecsLess Specs
Store facade. Image Courtesy of FON STUDIO
Store facade. Image Courtesy of FON STUDIO

Text description provided by the architects. On the phone, our app list is surrounded by an extremely rich variety of brands. Internet products, even young brands in traditional industries, are agitating and appearing in a "new" and "fresh" posture. Used books? Dejavu? At the stage of getting to know it, of course, it will also be attracted by its easy and professional online sales and purchase form. After experiencing fast and interesting second-hand book transactions in real life, it is also a long-lost feeling. This time, friends who catch more fish should make an out-of-the-box "nostalgic space" to carry out offline communication with its many book friends. We try to remove the redundant "design sense" and use the most clumsy The simple design language gives this space a comfortable experience of real panning.

Store facade. Image Courtesy of FON STUDIO
Store facade. Image Courtesy of FON STUDIO
Sunshine around entrance. Image Courtesy of FON STUDIO
Sunshine around entrance. Image Courtesy of FON STUDIO

In fact, the location of Dejavu Store is not a busy commercial area or a cultural and tourist tourism hotspot, but an office-based industrial park on the southeast of Dawang Road. Here, it may be more true to explore the shop. The structure of the house is simple, and it is no different from the surrounding neighbors. The long north-south space combined with the tense height, it is difficult to have too much room to change the structure. The skylight of the underground space next to the main road is an interesting foundation.

Store window. Image Courtesy of FON STUDIO
Store window. Image Courtesy of FON STUDIO

Since it is a second-hand book-based store, we naturally need to meet the large number of second-hand book displays and the flexible stock space that needs to be constantly updated. The design of the store's entrance space relies on the building's original red brick wall, contrasting with the surrounding glass boxes with a modest vintage language.

Reception and staircase. Image Courtesy of FON STUDIO
Reception and staircase. Image Courtesy of FON STUDIO
Reception part. Image Courtesy of FON STUDIO
Reception part. Image Courtesy of FON STUDIO

Through the larger display window, you can see the depth of the rich space. We want to enlarge the display area of ​​second-hand books or groceries with a "full" experience in this long-oriented storefront. The green stairs at the entrance to the second floor just adjust the rhythm of the space. The design of the solid wood bookshelf with a compact layout on the first floor and the underground floor first constitutes the largest proportion of the book wall, and in the middle of the space are two types of movable bookshelves that we have designed for easy layout.

Selling space in 1st floor. Image Courtesy of FON STUDIO
Selling space in 1st floor. Image Courtesy of FON STUDIO
Selling space in basement. Image Courtesy of FON STUDIO
Selling space in basement. Image Courtesy of FON STUDIO

On the bottom level of all bookshelves are bookcase units for replenishment and storage. The "temporary departure" at the end of the underground space brings a little fresh sense of freedom to the array-based store, which can be transformed into a different thematic space in the future, extending the experience through the skylight.

Staircase to 2nd floor. Image Courtesy of FON STUDIO
Staircase to 2nd floor. Image Courtesy of FON STUDIO
Staircase part. Image Courtesy of FON STUDIO
Staircase part. Image Courtesy of FON STUDIO

Touching the time on a piece of product with your hand is the fun of buying second-hand goods. We do not have to limit the materials in the space as much as possible with particles and a certain proportion of heavy color, to balance the old and new perception. In the end, Dejavu and their users will grow new fermentation stories in this store together.

Exhibition space in basement. Image Courtesy of FON STUDIO
Exhibition space in basement. Image Courtesy of FON STUDIO
Exhibition space in basement. Image Courtesy of FON STUDIO
Exhibition space in basement. Image Courtesy of FON STUDIO

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Film Industry Park, Dawang Road, Chaoyang District, Beijing, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Dejavu Store / FON STUDIO" 25 Mar 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/936131/dejavu-store-fon-studio> ISSN 0719-8884
Store facade. Image Courtesy of FON STUDIO

多抓鱼线下空间 / 未来以北工作室

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.