Villa Bunkherr / Phillip Architekten BDA

Villa Bunkherr / Phillip Architekten BDA

Villa Bunkherr / Phillip Architekten BDA - Interior PhotographyVilla Bunkherr / Phillip Architekten BDA - Interior Photography, Living Room, SofaVilla Bunkherr / Phillip Architekten BDA - Interior PhotographyVilla Bunkherr / Phillip Architekten BDA - Exterior Photography, Stairs, HandrailVilla Bunkherr / Phillip Architekten BDA - More Images+ 17

Wehrheim, Germany
  • Architect In Charge : Philipp Architekten BDA
  • City : Wehrheim
  • Country : Germany
More SpecsLess Specs
Villa Bunkherr / Phillip Architekten BDA - Exterior Photography, Stairs, Handrail
© José Campos

Text description provided by the architects. The biggest challenge of the project Bunkherr came up at the outset of the collaboration between the client and the architects. The attractive hillside property was located in a former holiday home neighborhood set amidst a picturesque landscape in Hesse, Germany. Due to great dedication, perseverance and a tenacious struggle for the client’s strong desire to build their home in this very attractive place, a construction permit could finally be successfully acquired.

Villa Bunkherr / Phillip Architekten BDA - Interior Photography, Living Room, Sofa
© José Campos
Floor Plan
Villa Bunkherr / Phillip Architekten BDA - Interior Photography, Table
© José Campos

The design is based on the idea of a human back, which divides the property into two areas: a public hillside area, which contains the entrance to the house, the garage and a spacious, plaza-like courtyard - an inviting place to share time with friends and neighbors. Even the client’s horse finds room here. And it also has a private valley facing area, which offers a magnificent view of nature.

Villa Bunkherr / Phillip Architekten BDA - Interior Photography, Door
© José Campos

The structure of the building is defined by two building blocks, which are arranged at right angles to one another, the upper floor is cantilevered towards the valley. The private rooms of the parents are accommodated there. Below on the ground floor there is an open kitchen, dining and living area, which is characterized by the room-high glazing.

Villa Bunkherr / Phillip Architekten BDA - Interior Photography, Windows, Bedroom
© José Campos

A central design concept was to create spaces for the works of the artistically influenced client. For example, the interior of the house, has sculptures and paintings that add a special personal touch to the timeless, modern style of the house. Only a few materials, such as the white screed, which is not only used on the floor but also on the furniture, and the specially designed wooden boards provide a stylish setting for this.

Villa Bunkherr / Phillip Architekten BDA - Interior Photography, Chair
© José Campos

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Villa Bunkherr / Phillip Architekten BDA" 21 Mar 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/935989/villa-bunkherr-phillip-architekten-bda> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.