All
Projects
Products
Events
Competitions

Bin & Bon House / H.a

Bin & Bon House / H.a

© Quang Dam © Quang Dam © Quang Dam © Quang Dam + 31

Qui Nhơn, Vietnam
  • Architects: H.a
  • Area Area of this architecture project Area:  170
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Quang Dam
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Toto, Babakagu, D'furniture, Ori Lighting, Triquimex
  • Architect In Charge: Trung Huu Vuong
  • Design Team: Trung Huu Vuong, Duc Khanh Nguyen
  • Clients: Mr. Nhung
  • Engineering: Minh Lam Coltd
  • Lighting Designer: Ori Lighting
More Specs Less Specs
© Quang Dam
© Quang Dam

Text description provided by the architects. The House was built for 4 members:a married couple and their sons named Bin & Bon. The wife loves cooking and pay attention to her small children while doing housework. That's the reason the design team sketched out the idea of ​​the house's cross-section as a terraced plot, every floor is receded. Our orientation is to build a simple structure, without walls,just sliding glass doors and curtains to create a light, free space and bring the most pleasant flow of air. The kitchen is the main space where members could look at all the other spaces in the house.

© Quang Dam
© Quang Dam
Ground floor plan
Ground floor plan
Section
Section
© Quang Dam
© Quang Dam

The house is located at the crossroads in small alley.There is a front yard with porch where the neighbors'children gather to play with Bin & Bon. The front of the house often receives hot-dry wind, so each floor has a garden as a wind break for reducing wind as well as light of vehicles from the main road to the alley.Back of the building, there is a hill bank where is higher 3 meters. Some houses are located there so design team set a tall wall to cover the back view of the house &avoid eastern sunlight. A 2-meter-wide-yard become a main green space for the kitchen.

© Quang Dam
© Quang Dam

The construction is located in local area, so it should be designed in a way that easy to build as much as possible for the local workers.The materials are basic, easy to find, reasonable prices for the owner’s budget, minimize arising. The house is conscientiousness as well as a special gift of the design team to host and adorable Bin & Bon.

© Quang Dam
© Quang Dam

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Bin & Bon House / H.a" 27 Feb 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/934461/bin-and-bon-house-ha-workshop/> ISSN 0719-8884
© Quang Dam

Bin & Bon 住宅,梯田式挑空剖面 / H.a workshop

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.