We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

La Moitié Restaurant / One Fine Day Studio

La Moitié Restaurant / One Fine Day Studio

© Juning Yang© Juning Yang© Juning Yang© Juning Yang+ 27

More SpecsLess Specs
© Juning Yang
© Juning Yang

Text description provided by the architects. This project is about a multi-commercial space, including a restaurant on the 1st and middle floor, featuring one designer showroom on the 2nd floor. Space is running by a couple, by which the idea of how to create this space into one independent but suitable remains the design team ‘One Fine Day’ ( short as OFD as blowing )great challenge.

© Juning Yang
© Juning Yang

La Moitié, the project, in French means ‘half’, by which inspired OFD to create the LOGO, using square and circle, presenting man and woman, like half and the other. The most interesting thing about this project is how to twist different styles in one whole space. It’s like an empty box, but we have to fit square and circle inside harmoniously.  The OFD tried to fix these two storylines into one, and then tear them apart by inviting classical romance and modern avant-garde elements.

© Juning Yang
© Juning Yang
© Juning Yang
© Juning Yang

The entrance of this space is designed to lower, by how it makes the experience of in-out impressive.

© Juning Yang
© Juning Yang

The whole space is easily recognized into two different parts by visual when one is pink and the other chooses black. Color is the magic, by which space turned into two small boxes. The pink box no doubt creates classical romance of women, while the black one completes half of the space with the modern future.

© Juning Yang
© Juning Yang
© Juning Yang
© Juning Yang

Among floors, there is a stair connecting in the right-center of the space. It’s a smart design, like a travel machine to help visitors switch from one to another separated space. Right between two ‘ boxes,’  in which a real and illusory space is raised up by the organized classical pink against the haphazard black avant-garde. To spare more spaces for dining,  the OFD introduced two private rooms on the middle floor between the 1st and 2nd. The visitors will have a chance to meet the art, along with display and experience in this color make space. The shadow of the light in the space turns inch by inch while time passing by.

© Juning Yang
© Juning Yang
© Juning Yang
© Juning Yang

Up the stairs, there is the fashion showroom. Then women’s area is decorated with classic Chinese elements while there is full of marble in the men’s area, expressing masculinity.

© Juning Yang
© Juning Yang
© Juning Yang
© Juning Yang

Like every storytelling, details make a good story and so space does. Let's go through this dramatic space trip with every detail of elegance and gentleness.

© Juning Yang
© Juning Yang

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Panyu District, Guangzhou, Guangdong, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "La Moitié Restaurant / One Fine Day Studio" 18 Feb 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/933231/la-moitie-one-fine-day> ISSN 0719-8884
© Juning Yang

La moitié • 伴 / 今朝风日好

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.