Roquet Coffee Shop / NUA Arquitectures

Roquet Coffee Shop / NUA Arquitectures

© José Hevia © José Hevia © José Hevia © José Hevia + 24

Valls, Spain
  • Architects: NUA Arquitectures
  • Area Area of this architecture project Area:  78
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  José Hevia
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Zangra, HAI, Ondacer
  • Lead Architects: Maria Rius, Ferran Tiñena, Arnau Tiñena
  • Engineering: STC Enginyeria
  • Contractor: Construccions Marimon y Barrabeig
  • Mep: David Orpinell.
  • Graphic Material: Gerard Joan
More Specs Less Specs
© José Hevia
© José Hevia

Text description provided by the architects. This project is located in a place occupied for a long time by an accountancy office, transforming it into a cosy and bright space where you can enjoy signature cuisine. The space is a shop between party walls, with one facade that looks out onto the street and another wall that is partially occupied by an industrial building.

© José Hevia
© José Hevia
Plans
Plans
© José Hevia
© José Hevia

In both cases, it acts by looking for maximum opening so that natural light can reach all corners of the new café. The urban facade is permeable and opens out onto the street blurring its boundaries. Its section is extended to create a habitable space both from the inside and from the outside and allow, in turn, the total opening of the wooden frames of each of the two access areas. The intervention discovers the existing structure formed by two concrete porches that structure the space in three domestic areas: the garden, the dining room and the kitchen. Garden The entrance space is a bolster between the street and the central space of the café. The textile ceiling with inverted vaults looks like a marquee, an indoor festive space or a pergola, an exterior covering that is part of a garden. The design of furniture of different dimensions and materials, and the incorporation of plants generate a relaxed area, where children can also play. The interior and exterior qualities of the space are regulated by the large metallic entrance frames, which, in turn, are a bench and a table.

© José Hevia
© José Hevia
Axo
Axo
© José Hevia
© José Hevia

Dining room The main feature in the central space is a large table, a space for meeting and sharing. A bench with different tables runs along one of the party walls, offering a more private area to sit in. The other party wall contains a service and storage cupboard-counter. Kitchen The third bay contains the kitchen open to the central space, the toilets and the facilities. The concrete porch is completed with blocks of the same material, and with wooden frames that convey as much light as possible to the central space. A versatile and diaphanous space with a permeable facade that opens out onto the street to accommodate different activities. A little bit of home to enjoy new gastronomic proposals. A garden, a dining room and a kitchen.

© José Hevia
© José Hevia

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Carrer Abat Llort, 9, 43800 Valls, Tarragona, Spain

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Roquet Coffee Shop / NUA Arquitectures" [Roquet Café / NUA Arquitectures] 04 Feb 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/932883/roquet-coffee-shop-nua-arquitectures/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.