Treehouse Apartment Building / Bo-DAA

Treehouse Apartment Building / Bo-DAA
© Rohspace
© Rohspace

© Rohspace© Rohspace© Rohspace© Rohspace+ 40

  • Architects: Bo-DAA
  • Area Area of this architecture project Area:  4810
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Rohspace
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Amadas, Marmoleum
  • Architect In Charge:Melody Song, Xinyi Wang, Dionysus Cho
  • Design Team:Xiao Wu, Hayeon Kim, Nam Yong Kim
  • Client:Kolon Global Common Life
  • Consultants:Kolon Global, Hanki Engineering and Architecture, Kidea Partners
More SpecsLess Specs
© Rohspace
© Rohspace

Text description provided by the architects. Treehouse is a 72-unit co-living complex in the heart of the Kangnam, the start-up hub of Seoul. Composed of micro-studios and micro-lofts, it is designed for single professionals and their animal companions. Treehouse is centered by an interior garden that is lined with collaborative work areas, relaxing lounge spots, communal kitchen, laundry and pet baths.

© Rohspace
© Rohspace
Side cut diagram
Side cut diagram
© Rohspace
© Rohspace

 Above the garden are six floors of residences. Each floor has a differently styled unit - whether lofted sleeping quarters over an open soaking tub; a ladder of ledges to provide perches for feline residents; or a spacious penthouse for couples. Key architectural details are full-width slanted windows with blinds that rise bottom-up for privacy while providing a slice of the sky.

© Rohspace
© Rohspace
Seventh floor plan
Seventh floor plan
© Rohspace
© Rohspace
© Rohspace
© Rohspace

Other details are sliding doors that double as shelving; full wall magnetic paint or modular storage for easy personalization; and loft units with additional ventilation windows into the atrium for cross ventilation. The beauty of the project is how the spatial composition reflects the communal lifestyle. The atrium is the spatial heart of the residence, yet it is the stacking of private units that creates the space.

© Rohspace
© Rohspace

The community cannot exist without the individual, and the individual is anchored by the community. Residents look upon the garden twice: upon entry into the ground floor and as they enter their unit. Community is not forced but coaxed: each unit is designed for a single person with private bath and kitchenette, and residents only share amenities where larger scale and community make for a better experience. 

© Rohspace
© Rohspace

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Dogok-dong, Gangnam-gu, Seoul, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Treehouse Apartment Building / Bo-DAA" 28 Jan 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/932735/treehouse-apartment-building-bo-daa> ISSN 0719-8884
© Rohspace

首尔树屋公寓,合租新方式 / Bo-DAA

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.