WS House / bercetche estudio

WS House / bercetche estudio

WS House / bercetche estudio - Interior Photography, Facade, BrickWS House / bercetche estudio - Interior Photography, Dining room, Chair, GlassWS House / bercetche estudio - Interior PhotographyWS House / bercetche estudio - Exterior Photography, Facade, ConcreteWS House / bercetche estudio - More Images+ 17

Colonia Nicolich, Uruguay
  • Arquitectos: bercetche estudio
  • Area Area of this architecture project Area :  255
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2018
  • Photographs
    Photographs :Sebastian Aguilar
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  AutoDesk, Durlock, Aluminios del Uruguay, Azores, Hafele, Inca, Sinteplast
  • Lead Architects : Martin Bercetche
More SpecsLess Specs
WS House / bercetche estudio - Exterior Photography, Concrete, Garden
© Sebastian Aguilar

Text description provided by the architects. Located on the outskirts of Montevideo Uruguay, this house designed by “Bercetche Estudio” shows great respect for the environment and, through a nice space distribution, takes advantage of it. Two opaque volumes separated from each other generates a permeable “in-between” that gives rise to all the common activities of the house (Hall, living-room, dining-room, and kitchen) and connect it with the different boundaries of the land where it was built: to the front the main street of medium traffic, to the right a children's package, to the left a single-family house and to the bottom a glen with a leafy vegetation. 

WS House / bercetche estudio - Exterior Photography, Facade, Concrete
© Sebastian Aguilar
Ground Floor Plan
WS House / bercetche estudio - Interior Photography, Facade, Brick
© Sebastian Aguilar

For these different situations, the house responds with a particular set of volumes that generates different degrees of privacy. These volumes also contains the garage, laundry, and mechanical room. Only the bedrooms have standard windows, with a homogeneous distribution on the facades and aligned with each other at the interior, allows a visual communication that crosses all the house. 

WS House / bercetche estudio - Interior Photography, Bedroom, Wood, Bed
© Sebastian Aguilar
Sections
WS House / bercetche estudio - Interior Photography
© Sebastian Aguilar

It is an easy-to-read house, built with sustainable and economical materials, which prove that with well-manipulated basic components, an expressive and energy-efficient house can be made.

WS House / bercetche estudio - Exterior Photography, Garden
© Sebastian Aguilar

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "WS House / bercetche estudio" [Vivienda WS / bercetche estudio] 22 Jan 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/932060/ws-house-bercetche-estudio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.