Maehongsorn House / ASWA

Maehongsorn House / ASWA

© DOF Sky|Ground © DOF Sky|Ground © DOF Sky|Ground © DOF Sky|Ground + 29

  • Architects: ASWA
  • Area Area of this architecture project Area:  135
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  DOF Sky|Ground
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Q-Con, TOA, Thai Asahi, Thaisun
  • Architect In Charge: Phuttipan Aswakool, Chotiros Techamongklapiwat
  • Design Team: Phuttipan Aswakool, Chotiros Techamongklapiwat
  • Client: Florian Witulski
  • Structural Engineer: S.P.C. design
  • Mep Engineering : Forward Design
More Specs Less Specs
© DOF Sky|Ground
© DOF Sky|Ground

Text description provided by the architects. Located in Maehongsorn, the northern province in Thailand surrounded by mountains, MHS house is a small house project designed for a German - Thai couple by ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic). The architect proposed an idea of making a house that looks like a sculptural form for this site.

© DOF Sky|Ground
© DOF Sky|Ground
Front Elevations
Front Elevations
© DOF Sky|Ground
© DOF Sky|Ground

The house is formed of three concrete structure boxes stacked and shifted form each other. The ground floor is a living space with a small pantry and restroom. For the second floor, the working room is located there and on the overlapped part from the first floor created a terrace, where placed a jacuzzi.

© DOF Sky|Ground
© DOF Sky|Ground
© DOF Sky|Ground
© DOF Sky|Ground

While master bedroom and master restroom are on the top and have a glass window to look over mountains around. The artificial wood is chosen to clad all over the second and third floors to create a warm lightweight body while the first floor used a plaster cement wall to create a heavy base for the house.

© DOF Sky|Ground
© DOF Sky|Ground

All three boxes have a similar dimension of 6.60 by 6.60 meters and 3.45 meters in height. The total area of this house is around 135 square meters. The natural ventilation is the main concern for energy efficiency for this house and the rooftop is occupied with solar cell panels which can provide electricity for hot water.

© DOF Sky|Ground
© DOF Sky|Ground
© DOF Sky|Ground
© DOF Sky|Ground

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Mae Hong Son, Thailand

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Maehongsorn House / ASWA" 10 Jan 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/931602/maehongsorn-house-aswa> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.