All
Projects
Products
Events
Competitions

Cheongsong Childcare Center / JYA-RCHITECTS

Cheongsong Childcare Center / JYA-RCHITECTS

© JYA-RCHITECTS © JYA-RCHITECTS © JYA-RCHITECTS © JYA-RCHITECTS + 34

  • Architects: JYA-RCHITECTS
  • Area Area of this architecture project Area: 140.0
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2019
  • Photographs Photographs: JYA-RCHITECTS
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Dongsin Steel, Hanyang Tile, Namsun Aluminum
  • Architect In Charge: Won Youmin, Jo Janghee
  • Design Team: An Changwon
More Specs Less Specs
© JYA-RCHITECTS
© JYA-RCHITECTS

Text description provided by the architects. A childcare center is a space for alienated “children” of a “district.” It is the only space for play and care in a community where the children can go after school. Therefore, it deserves more attention from local residents and should offer better quality of services than other facilities in a district. However, currently, the center does not have a close relationship with the community. What is the community child center? Which children from our district go there? And what do they do there? Most of the community members are not aware about the center.  

© JYA-RCHITECTS
© JYA-RCHITECTS
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© JYA-RCHITECTS
© JYA-RCHITECTS

Usually, childcare centers do not have enough space quality to provide sufficient stimuli and diverse experiences to children. Most local childcare centers provide physical space only, limiting most activities and plays in the space to be two-dimensional. Accordingly, we propose a childcare center as important infrastructure of the district, with more points of contact with the local community while creating a safer and healthier environment for children.

© JYA-RCHITECTS
© JYA-RCHITECTS

First, the childcare center should not be a boring place. Children receive stimuli from various experiences, which lead to their physical and mental development. Diverse spaces are needed to facilitate such experiences; in such spaces, children can build new relationships, feel happy, and grow healthy. In a stagnant rural village with decreasing population, children are like treasures—laughing, running, and playing, thereby becoming the energy of the people around them and the vitality of the community.

© JYA-RCHITECTS
© JYA-RCHITECTS

Second, there are various types of members in a district, such as multicultural families and the elderly. We hope that a childcare center is more than just a space for children—a place for activities and participation of members of the district. In a district without sufficient cultural and social space, the center will become a base for the people to gather, produce, share, learn, and connect. During the process, the people of the community will naturally meet the children from the center and get acquainted with them.

© JYA-RCHITECTS
© JYA-RCHITECTS

This will be the beginning of communication between the local community and childcare center. We would like to spatially emphasize the following two points. First, we wished that the children viewed the space three-dimensionally through the experiences within the center, with different heights and levels, and the vertical mutual exchanges within the center. This was because we wished to provide diverse spatial stimuli to children familiar with two-dimensional flat spaces, such as schools.

© JYA-RCHITECTS
© JYA-RCHITECTS
Elevation A
Elevation A
Section A
Section A
© JYA-RCHITECTS
© JYA-RCHITECTS

Second was the active connection with external spaces. We wished that the children would freely go in and outside space while playing. During the process, it was expected that the children directly feel the changes in weather and season, and the diverse happened between inside and outside. We believe that such stimuli and senses are the most fundamental values for a childcare center as a space for children.

© JYA-RCHITECTS
© JYA-RCHITECTS

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Cheongsong-gun, Gyeongsangbuk-do, South Korea

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Cheongsong Childcare Center / JYA-RCHITECTS" 10 Jan 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/931525/cheongsong-childcare-center-jya-rchitects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.