We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Living Pavilion / Behin Ha

Living Pavilion / Behin Ha

Courtesy of Behin HaCourtesy of Behin HaCourtesy of Behin HaCourtesy of Behin Ha+ 28

More SpecsLess Specs
Courtesy of Behin Ha
Courtesy of Behin Ha

Text description provided by the architects. Installed for the annual Annecy Paysages Festival, Living Pavilion suspends an inverted garden overhead at the Notre Dame plaza in the old city center of Annecy, France. The pavilion employs a modular system of dairy crates as the framework for growing a planted surface on the underside of a three-sided open wooden structure. The modular design allows the plants to continue growing elsewhere after the pavilion has been disassembled, and for the pavilion to be regenerated in future years.

Courtesy of Behin Ha
Courtesy of Behin Ha

Behin Ha was invited by Bonlieu Scène nationale Annecy to reinterpret their 2010 installation "Living Pavilion" on Governors Island in New York for the 2019 Annecy Paysages festival. Like the original, the installation in Annecy employs plastic dairy crates to support plants overhead. The Liriope plants are first cultivated in the crates in the upright position. The planted crates are then installed upside-down at the Pavilion, and removed at the end of the summer season to be cultivated in a suitable environment (and right-side-up) in anticipation of the next season. Thus the modular design of the plantings allows regeneration of the pavilion from year-to-year, and at different locations.

Sectional perspective
Sectional perspective

While the exterior shape of the pavilion recalls the hipped and gabled roof forms of the historic buildings of Annecy, the planted interior creates an unexpected suspended garden within the hardscape of the old city center. The garden of hanging shade-tolerant plants provides an environment maintained at a cooler temperature through a combination of shading and evapotranspiration. The geometric form of the pavilion - three sides of a cube tilted to contact the ground at three foundation points and warped slightly to elevate the structure - belies the organic nature of the experience within. The inverted lawn at the interior engages visitors and invites them to reconsider notions of nature within the context of the man-made.

Courtesy of Behin Ha
Courtesy of Behin Ha

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Place Notre Dame, 74000 Annecy, France

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Living Pavilion / Behin Ha" 01 Jan 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/931181/living-pavilion-behin-ha> ISSN 0719-8884
© Aurelien Vivier

安纳西风景画艺术节生活凉亭,奶盒拼装植物亭 / Behin Ha

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.