House Nak-Niwat Renovation / OPH Architects

House Nak-Niwat Renovation / OPH Architects

© Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond © Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond © Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond © Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond + 23

Bangkok, Thailand
  • Lead Architect: Pilin Hongwittayakorn
  • Structural Engineer: Chaiwat Tantichotimai
  • General Contractor: Thai-Ken Company Limited
More Specs Less Specs
© Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond
© Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond

Text description provided by the architects. This is a house for five-members, two-generations family, located in a popular residential area in Bangkok. The existing house was divided into two buildings completely separated from each other. One is a two-storey reinforced concrete building, as a main-house. And another is another two-storey reinforced concrete.

© Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond
© Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond
© Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond
© Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond

In this renovation plan, we converted some parts of the main-house and sub-house into a dwelling environment based on the simplest possibility. We took three spaces - multi-purpose room of the main-house, indoor-courtyard in between the main and the sub-house, spare room of sub-house – and make the environment of those rooms to become as similar as possible. From that idea, we balanced two-separate spaces, LDK, by creating the condition of the middle court, as a sun alley, and encouraging the residents to use these spaces in different ways.  

© Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond
© Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond
Floor plan
Floor plan
© Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond
© Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond

The existing carport was demolished. The new roof was replaced and attached to the roof level of the second-floor of the main-house, extended the possible use of the space for various activities. By using transparent materials, this multipurpose area is connected habitants to the joy of the city.

© Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond
© Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond
© Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond
© Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond

Sub-house bedroom has been doubled its walls with translucent panels attached to a wooden frame to create privacy while still allowing light to get through. When open, those walls will perform as the awning-windows connecting to outside. In the room, space was zoned by L-shape partition, make it flexible for any possibility in the future.

© Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond
© Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "House Nak-Niwat Renovation / OPH Architects" 27 Dec 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/930991/house-nak-niwat-renovation-oph-architects/> ISSN 0719-8884
© Keerati Oungsuthipornchai, Napat Pattrayanond

Nak-Niwat 泰国住宅改造 / OPH Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.