All
Projects
Products
Events
Competitions

Casa pingüinos / Carbone Arquitectos

Casa pingüinos / Carbone Arquitectos

© Bruto Studio © Bruto Studio © Bruto Studio © Bruto Studio + 33

Buenos Aires, Argentina
  • Architects: Carbone Arquitectos
  • Area Area of this architecture project Area: 260.0
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2019
  • Photographs Photographs: Bruto Studio
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Adobe, Autodesk, Chaos Group, Cosentino, FV, Jonson, LIFE Aluminios, OPAVI, Oblak, Portobello, ferrum
  • Lead Architect: Ignacio Germano
  • Design Team: Franco Carbone
  • Collaborators: Melina Bertora
More Specs Less Specs
© Bruto Studio
© Bruto Studio

Text description provided by the architects. At about 260 sq meters (2800 sq ft) the house raises two stories in a triangular piece of ground, located in a private neighborhood of the city of Buenos Aires, Argentina. The architectural design and organization of the house, consisted in overlapping two parallel volumes one above the other, slightly displaced, articulating in the intersection the heart for the house, where the daytime activities are served. On the ground floor, the gallery surrounding the courtyard gives access to living and dining areas. The double height living room was designed to optimize the capture of natural daylight from the north through a window opened to that orientation and merging the two volumes of the house. This also allows stairs to run lengthwise, increasing the interaction between the lower area and the upper floor.

© Bruto Studio
© Bruto Studio
Section BB
Section BB
© Bruto Studio
© Bruto Studio

The house meets the ground creating a landscaped space that defines the entrance of the house. All services, kitchen and powder room are located to the front side of the house, shaping the space as a unique volume with bounded dimensions that increase the privacy of the house hiding the diningroom, living and gallery areas open to the garden. The second floor is split in two separate areas articulated by the double height living room, the master bedroom is located in the quiet area of the house over the garage. Designed as single space slightly separated by strategic design walls that articulate the different areas of the room avoiding the use of unnecessary doors. The room mix the dressing room, the bathroom and de bed place making the space dynamic and integrated. On the other side of the floor are located two bedrooms, both with their own dressing room connected to the bathroom through the AC area making two semi suite rooms.

© Bruto Studio
© Bruto Studio
Second floor plan
Second floor plan
© Bruto Studio
© Bruto Studio

The idea of the house is to have simple but elegant materials the concert express not only the structure but the image, designed with simple shapes, big windows areas and a permanent and ambitious relationship with the exterior making the limits of the house not slightly determinated, instead, the house mixes the interior with the exterior making an elegant and functional home.

© Bruto Studio
© Bruto Studio

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Casa pingüinos / Carbone Arquitectos" [Casa pingüinos / Carbone Arquitectos] 29 Dec 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/930466/casa-pinguinos-carbone-arquitectos/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.