Nakhon Chai Si House / Junsekino Architect and Design

Nakhon Chai Si House / Junsekino Architect and Design

© Spaceshift Studio © Spaceshift Studio © Spaceshift Studio © Spaceshift Studio + 28

Nakhon Pathom, Thailand
  • Area Area of this architecture project Area:  2500
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Spaceshift Studio
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Lamptitude, Dyno Paints Limited, Glass work, SYS
© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

Text description provided by the architects. Nakhon Chai Si House is the house of 3 generation Thai Chinese family members. The site is located on the outer part of Bangkok which is the same plot of land as their own factory but separated from each other for privacy. The house is placed to the side of the land in order to take view of the lake and golf court, as if the house has its own private lake. For this house, there is one constrained according to Feng Shui is to make the 3-storey house look like 2-storey house.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

The programs of this house are separated clearly, with all services including carpark and maintenance service on the basement floor which is blurred by the landscape. The ground floor consists of the common area, dining area, living area, pool and the terrace with a panoramic view of the private lake and golf court. The upper floor is the private space of 2 families that are separated by the main axis corridor.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio
First floor plan
First floor plan
© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

For the main axis that the architect designed to divided function of the house into 2 wings which make the corridor look clearly without duct and electric wire by hiding all the electrical system and sanitary system of this house in the column of the corridor. the architect designed double volume space for corridor with translucent roof for receiving nature light during daytime to interior space.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

The intention of the owner is wanting to use all genuine material like stone and wood for their house and the structure must also look light. So, steel is used as a main material for the structure. This project can be one of the great examples of the way we value the relationship between interior space and the exterior. Every details and elements that has been put into the design is all equally important and the combination between wood, stone, steel and concrete, that make the house feel cozy like wooden house.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

With the main structure of the house is reinforced concrete on the basement and steel structure on the ground floor and the upper floor, which the architect intended to accent the lightness and thinness of the long eaves that protect rain and sunlight for common areas on the ground floor.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Nakhon Chai Si House / Junsekino Architect and Design" 03 Dec 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/929510/nakhon-chai-si-house-junsekino-architect-and-design/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.