We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

AJIA Teahouse / TEMP

AJIA Teahouse / TEMP

© Weiqi Jin© Weiqi Jin© Weiqi Jin© Weiqi Jin+ 25

Hangzhou, China
  • Architects: TEMP
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Weiqi Jin
More SpecsLess Specs
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

Text description provided by the architects. Beijing-based architecture studio, TEMP, has designed a tea house in Xixi Wetland located at the west part of Hangzhou, China. Xixi Wetland is a national park densely packed with ponds, lakes, and swamps which also has a 1800 years of cultural heritage.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

The larger indoor space is formed by placing private rooms for drinking tea. These rooms are scattered around with stone paths connecting each other. While they are walled off by bricks  to create a certain level of privacy, wooden louvers and gaps within walls offer a sense of opening. Varying levels of transparencies from heavy and solid to light and open form spaces of many layers.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

The tea house is mainly built with the simple materials as bricks, wood, stones, and bamboo. Bricks are layered vertically with certain parts left porous. Wooden louvers slide or swing to open and close the tea rooms. A few furniture and a pavilion are made from local bamboo structured in tenon joints.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

The outdoor courtyard is stepped into different heights of granite stairs and platforms.  Pools of water and trees divide the larger space and create shade for the seating areas.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

The tea house creates a place for drinking traditional Chinese tea in a modern way using simple materials. The project is spatially exploring to bring outdoor landscape indoors and to form layers of varying privacy and openness.

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:AJIA TEAHOUSE, Xixi Wetland, Hangzhou, Zhejiang, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "AJIA Teahouse / TEMP" 26 Nov 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/929060/ajia-teahouse-temp> ISSN 0719-8884
© Weiqi Jin

西溪湿地-阿家茶室 / TEMP

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.