We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Camellia Hill Café Picnic / studio fragment

Camellia Hill Café Picnic / studio fragment
© Sung mo. Yang
© Sung mo. Yang

© Sung mo. Yang© Sung mo. Yang© Sung mo. Yang© Sung mo. Yang+ 39

  • Architects: studio fragment
  • Area Area of this architecture project Area:  200
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Sung mo. Yang
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: HAY, Vitra, & Traditons, Magis Me Too
  • Lead Architect: Dh.Seo
More SpecsLess Specs
© Sung mo. Yang
© Sung mo. Yang

Text description provided by the architects. Picnic on the Camellia Hill
Camellia Hill is a large natural park on Jeju Island. People can think that Camellia is just a fairly common plant in Jeju. However, it is a warm creature that protects us from the stiff sea breeze of Jeju with its signature thick, bountiful leaves. Camellia is common in Jeju Island, but its warm properties are unique. As unique as it is, it is a place where everyone who visits Camelia Hill can receive a handful of warm hearts. It is also the starting point for conveying such feelings.

© Sung mo. Yang
© Sung mo. Yang
Floor Plans
Floor Plans
© Sung mo. Yang
© Sung mo. Yang

concept keyword: DECRESCENDO
Jeju has topographical characteristics as a volcanic island. For example, there are basalts, the wind blowing from the sea, and atypical trees modified by the wind. Winds and stones were met to make the Jusangjeolli Cliff, and wind and trees were met to deformed trees. A unique environment has created Jeju's unique forms and materials. Wind of Jeju splits the rock, and Camellia splits wind of Jeju and weakens it.

© Sung mo. Yang
© Sung mo. Yang

To create a natural and plain space, We used morphological changes as a motif to capture them calmly through changes in materials. Also, to deliver a pure and plain image of Jeju Island, we have tried to organize simple yet dense textures that do not bias the decoration. We tried to make use of more sustainable materials than sparkling trend styles and proposed certain criteria with an architectural mindset.

© Sung mo. Yang
© Sung mo. Yang
First Floor Elevation 1
First Floor Elevation 1
© Sung mo. Yang
© Sung mo. Yang

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:카멜리아힐 Camellia Hill, 166 Byeongang-ro, Andeok-myeon, Seogwipo, Jeju-do, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Camellia Hill Café Picnic / studio fragment" 22 Oct 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/926839/camellia-hill-cafe-picnic-studio-fragment> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.