DEER’S Headquarters / HnSa architects & designers

DEER’S Headquarters / HnSa architects & designers

© PARK Youngchae© PARK Youngchae© PARK Youngchae© KIM Yongsoon+ 36

  • Area Area of this architecture project Area:  13643
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  KIM Yongsoon, PARK Youngchae, KIM Sooyeon
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Boral, CERTES, DONGSIHN POLYMER, EdilGres, Floortech, KUMHO ELECTRIC, NOROO PANTONE Color Institute, Trimble
  • Lead Architects:HAN Manwon, CHOI Kyungsook
  • Design Team:CHUNG Jinsuk, JEONG Yohan, LEE Yeongnam, LEE Wonchan, KIM Sanghoon, SEO Haeil, CHOI Mingyeong
  • Clients:SEDA.Co,, Ltd
  • Engineering:EUN Structural Eng. Inc
  • Landscape:KnL Landscape Design Studio (KIM Youngtaeg)
More SpecsLess Specs
© PARK Youngchae
© PARK Youngchae

Text description provided by the architects. Deep in Dongpyeon village, where Gwacheon city meets Anyang, a mountain called Gwanak flows down towards its foot, to become the site surrounded by green and parklands. This plentifulness of nature became the starting point of the project, where important considerations were posed to bring and draw it towards the internal spatiality. In addition to this, the client requested to set the Floor Area Ratio only to 200% instead of 300% of the regulations, with the maximal height up to 10th floor, allowing to implement wide and flexible spaces in the building mass.

© PARK Youngchae
© PARK Youngchae

This enforced the first decision to embrace the nature into the building. The site being shifted 45° to Southwest, the building could be oriented to face the southeast and southwest, securing the longest possible exposure to sunlight during the day. These environmental conditions set up a stage for the architecture to explore and play with the sunlight, becoming alive through different timescales.

© PARK Youngchae
© PARK Youngchae

*Balconies as devices responding to sunlight. The issue of controlling sunlight exposure is a great importance in the countries located on the latitude of 37.24N, especially in summer. Hanok, traditional Korean architecturecontains spatial devices very well responding in regards to this issue: ‘Cheoma’ in Korean, equivalent to awning systems of the “eaves”. We translated this concept to contemporary architecture as economical balconies repeated between slabs, to provide shadows in summer while sun is high, and to receive profound light in winter while sun is low. *Louvers interacting with light and shadow.

Sixth and seventh floor plan
Sixth and seventh floor plan
Cross section
Cross section

To complement with horizontal balconies, vertical elements of eaves were introduced as louvers. These elements play with the window locations in relation to the varying height of the sun through different seasons. Streamlined sections of louvers oriented with different angles whether alter the amount of light reflection, whether cast shadows through times of day. Exterior revives as to the interior, through the lights that continuously transform the spaces, giving playful textures.

*Daecheong maru (wooden veranda porch) and Cheoma (eaves) to Terraces and Atriums. The eaves and daecheong maru of Hanok function as intermediate spaces that connect the inside to the outside. This notion can be found again in this modern spatiality through two-storey height terraces, bringing the exterior landscape inwards. Same terrace floor plans are repeated in various positions and orientations so the spatial qualities and trajectories could be enriched. In the same way, the atriums placed every two floors act with same effects given by the eaves in addition to greenhouse effects.

© PARK Youngchae
© PARK Youngchae

This reduces cooling and heating energy, due to the awnings and ventilation in summer, and by introducing deep sunlight in winter. In addition to this, plantations enable to give a scenery, enriching these voids that become also community spaces as open rest areas and intermediate spaces, in the same way than an independent courtyard. This office building is designed to adopt a balanced architectural personality by choosing materials to create harmony through simplicity, emphasizing the sense of structural space while considering economical aspects.

© KIM Yongsoon
© KIM Yongsoon

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Dongpyeon-ro, Gwanyang 1(il)-dong, Dongan-gu, Anyang, Gyeonggi-do, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "DEER’S Headquarters / HnSa architects & designers" 17 Oct 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/926712/deers-headquarters-hnsa-architects-and-designers> ISSN 0719-8884
© KIM Yongsoon

DEER 韩国总部,适应当地气候的方案 / HnSa architects & designers

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.