Zoom image | View original size
Deep in Dongpyeon village, where Gwacheon city meets Anyang, a mountain called Gwanak flows down towards its foot, to become the site surrounded by green and parklands. This plentifulness of nature became the starting point of the project, where important considerations were posed to bring and draw it towards the internal spatiality. In addition to this, the client requested to set the Floor Area Ratio only to 200% instead of 300% of the regulations, with the maximal height up to 10th floor, allowing to implement wide and flexible spaces in the building mass. This enforced the first decision to embrace the nature into the building. The site being shifted 45° to Southwest, the building could be oriented to face the southeast and southwest, securing the longest possible exposure to sunlight during the day. These environmental conditions set up a stage for the architecture to explore and play with the sunlight, becoming alive through different timescales. View more View full description
Share Share