Cliff Front 7 (WT Carbon House) / Alexis Dornier

Cliff Front 7 (WT Carbon House) / Alexis Dornier

Cliff Front 7 (WT Carbon House) / Alexis Dornier - Table, Chair, Beam, WindowsCliff Front 7 (WT Carbon House) / Alexis Dornier - FacadeCliff Front 7 (WT Carbon House) / Alexis Dornier - Beam, WindowsCliff Front 7 (WT Carbon House) / Alexis Dornier - Beam+ 20

Kecamatan Kuta Selatan, Indonesia
  • Architect : Alexis Dornier
  • Interior Design : Alexis Dornier, Tim Russo
  • Collaborators : Uluwatu Surf Villas
  • City : Kecamatan Kuta Selatan
  • Country : Indonesia
More SpecsLess Specs
Cliff Front 7 (WT Carbon House) / Alexis Dornier - Beam, Deck
© KIE

Text description provided by the architects. The overall design is a result of applied challenges through plot boundaries amongst the natural landscape. This tropical modern villa consists of 4 bedrooms and maintains a consistent palette of 100-plus year-old reclaimed teak from Java, reclaimed ironwood from Kalimantan, andesite, terrazzo, local limestone, and floor to ceiling windows.

Cliff Front 7 (WT Carbon House) / Alexis Dornier - Facade, Beam
© KIE
Roof plan
Cliff Front 7 (WT Carbon House) / Alexis Dornier - Beam
© KIE

The predominant gesture of the house is it’s polygonal shading element, which introduces a transition space, semi-covered and connecting the indoors with the outdoors. 

Cliff Front 7 (WT Carbon House) / Alexis Dornier - Lighting, Beam, Deck
© KIE
Section Y-Y
Cliff Front 7 (WT Carbon House) / Alexis Dornier - Table, Chair, Beam, Windows
© KIE

Various folds in the roof give a sense of protection and privacy, and each bedroom bares it’s own signature as a result of the project's overarching architectural narrative. Cladded with reclaimed teak, the ceiling gives a stark contrast to the lime stone walls that pick up the geometric

Cliff Front 7 (WT Carbon House) / Alexis Dornier - Beam, Windows
© KIE

theme on another scale - a big puzzle of individually cut stone plates that are sourced from a quarry near by.  An expansive garden scape cascades from the angular infinity pool, back dropped by the Indian Ocean. Custom furniture was created to fit into the buildings unique angles. This villa houses a collection of oversized framed art by Andy Davis.

Cliff Front 7 (WT Carbon House) / Alexis Dornier - Table, Beam, Windows, Deck
© KIE

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Uluwatu Surf Villas, Uluwatu, Bali, Indonesia

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Cliff Front 7 (WT Carbon House) / Alexis Dornier" 10 Oct 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/925977/carbon-house-alexis-dornier> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.