All
Projects
Products
Events
Competitions

Slope House / Ian Hsü + Gabriel Rudolphy

Slope House / Ian Hsü + Gabriel Rudolphy

Cortesía de Ian Hsü Cortesía de Ian Hsü Cortesía de Ian Hsü Cortesía de Ian Hsü + 32

Houses  · 
Lake Rapel, Chile
  • Architects Authors of this architecture project Ian Hsü, Gabriel Rudolphy
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2019
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Arauco, Atika, Ducasse Industrial, Ventanas Cachagua, Volcan
  • Construction

    Constructora Dreco
  • Structural Calculation

    José Manuel Morales
  • Lead Architects

    Ian Hsü, Gabriel Rudolphy
More Specs Less Specs
Cortesía de Ian Hsü
Cortesía de Ian Hsü

Text description provided by the architects. It is located on the edge of Lake Rapel, two hours from the city of Santiago de Chile. The project is composed of three levels. On the upper floor are the common spaces of the living room, kitchen, dining room, terrace, and services. This level has a roof, an inclined plane that gives hierarchy to the spaces with their height ranging from 4m to 2.7m. On the middle floor, the three bedrooms and bathrooms are located, and finally, the lower floor has a versatile living space, with a second terrace, which connects with the ground and the lake. 

Cortesía de Ian Hsü
Cortesía de Ian Hsü

Cortesía de Ian Hsü
Cortesía de Ian Hsü

The design consists of an elementary structure of steel and concrete, which intervenes little in the field, and then receives a skin of wood and glass. We wanted to find simple solutions, simple finishes, but arranged efficiently, to achieve an optimal result for users, with low maintenance and high durability and finally move their inhabitants with the quality of the spaces and their relation with the landscape. 

Cortesía de Ian Hsü
Cortesía de Ian Hsü

The architectural proposal raises two main concepts. Lake views and conservation of the natural environment. To achieve both, the house is located perpendicular to the slope of the land, generating small and precise terraced levels, to avoid large earthworks and on three compact levels, to decrease the occupation and erosion of the land, achieving good height and views. 

Cortesía de Ian Hsü
Cortesía de Ian Hsü
Constructive Section
Constructive Section
Cortesía de Ian Hsü
Cortesía de Ian Hsü

The idea is to integrate the architectural volume into the natural environment surrounded by trees as if born from the ground. Our intention was to achieve a harmonious dialogue between the artificial and the natural. The accesses are designed as walkways that connect the building at its different levels, with the natural terrain and its path between the trees.

Cortesía de Ian Hsü
Cortesía de Ian Hsü

Cortesía de Ian Hsü
Cortesía de Ian Hsü

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Slope House / Ian Hsü + Gabriel Rudolphy" [Casa en Pendiente / Ian Hsü + Gabriel Rudolphy] 22 Sep 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/925017/slope-house-hsu-rudolphy/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.