All
Projects
Products
Events
Competitions

Cerro la Cruz House / Turner Arquitectos

Cerro la Cruz House / Turner Arquitectos

© Nicolás Saieh © Nicolás Saieh © Nicolás Saieh © Nicolás Saieh + 15

Lo Barnechea, Chile
  • Architects: Turner Arquitectos
  • Area Area of this architecture project Area: 4284.04 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Photographs Photographs: Nicolás Saieh
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: European Windows, MK
  • Builder: Antumalal, Horacio Johnson.
  • Calculation Engineer : Pedro Araneda
  • Lighting: Turner Arquitectos
  • Landscaping: Karin Oetjen
  • Waterproofing: TECPRO
  • Soil Mechanics: R&V Ingenieros
  • Weather: Grupo Energetiko
More Specs Less Specs
© Nicolás Saieh
© Nicolás Saieh

Text description provided by the architects. The topography of the site on which the Loma La Cruz House is emplaced, presents a significant height difference between the street and the front lawn. Such difference was used as a design advantage to create a solemn ascent towards the main entrance raising the ground floor and hence, making the house appear higher than it really is.  

© Nicolás Saieh
© Nicolás Saieh

The house closes itself to the south and opens itself almost completely towards the north, facing the best views of the hills and also receiving the best natural light. 

Ground floor plan
Ground floor plan
Sections
Sections

From the street, the house presents itself as a grand stone wall. It´s scale and brutalist character reveals a glympse of what to experience inside. A triple height hallway placed transversely in the center of the house directs to the main rooms toward the north and to the secondary ones towards the south.

© Nicolás Saieh
© Nicolás Saieh

From this hallway many patios and large vertical windows are seen, all of them in noble materials like concrete, stone, and holm oak. The main living room and terrace form a square of very precise supports and closures, which diffuses the limit between the interior and the exterior.

© Nicolás Saieh
© Nicolás Saieh

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Cerro la Cruz House / Turner Arquitectos" [Casa Cerro la Cruz / Turner Arquitectos] 23 Sep 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/924994/cerro-la-cruz-house-turner-arquitectos/> ISSN 0719-8884
© Nicolás Saieh

Cerro la Cruz住宅,嵌入场地的巨石 / Turner Arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.