All
Projects
Products
Events
Competitions

ConsenSys Offices / Neiheiser Argyros

ConsenSys Offices / Neiheiser Argyros

© Luke Hayes © Simone Bossi © Luke Hayes © Luke Hayes + 27

  • Architects Authors of this architecture project Neiheiser Argyros
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2019
  • Photographer Created with Sketch.
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Camira, Nora, Open Desk, Sagal, The Cork Flooring Co
  • Design Team

    Ryan Neiheiser, Xristina Argyros, Danae Haratsis, Eleni Vagianou, Kevin Larson, Georgia Kestekoglou, Atiyeh Naghavi
  • Clients

    ConsenSys
  • Lighting Desing

    The Lighting Asylum
  • Contractor

    Construction & Shopfitting Ltd
More Specs Less Specs
© Luke Hayes
© Luke Hayes

Text description provided by the architects. No two people work in exactly the same way. Each of us have different spaces that we prefer working in - the cafe, the library, a corner office, a distraction-free cubicle, lying on our back in the park - and often this varies depending on the time of day or type of work. Our project to fit-out a five-story office building as the new London headquarters of Consensys, a fast growing blockchain software start-up, acknowledges and celebrates this difference, providing radically different working atmospheres throughout the five story building.

© Simone Bossi
© Simone Bossi

The project challenges received assumptions about the value of openness and flexibility in workplace design, and instead creates a variety of distinct spaces carefully tuned to support different modes of work. Specifically, we’ve introduced an “object” into the center of each floor to loosely divide the space into distinct work environments, each with a unique material palette and associated atmosphere. The space of the central object hosts meeting rooms and phone booths of varied sizes and acts like a palette cleanser, providing a neutral space of transition and gathering on each floor.

Courtesy of Neiheiser Argyros
Courtesy of Neiheiser Argyros
Diagram
Diagram
© Luke Hayes
© Luke Hayes

Surrounding the central object are distinct work environments. Each space alludes to a metaphorical location to establish both an atmosphere and a set of ‘’ground-rules’’ for how work is to be carried out. The Laboratory with its light grey flooring, white furniture, and sanitized fluorescent light is an open but distraction-free space for focused work. 

© Luke Hayes
© Luke Hayes

The Library with its cork flooring and dark wood furniture evokes a medieval study for individual contemplation. The bright orange carpeting of the Living Room with its soft furnishingsoffers a space for informal working and casual conversation.  The checkered black and white Georgian flooring of the Dining Room with its large communal table encourages open dialog and collaboration.

Second floor plan
Second floor plan
Third floor plan
Third floor plan

Windows in the central plywood object are aligned to create views across each floor, moments of permeability that stitch together the various work environments. In this way the spaces are both distinct and connected, a collage of different material and experiential environments held loosely together by the geometry of the central object on each floor.

© Simone Bossi
© Simone Bossi

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: London, United Kingdom

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "ConsenSys Offices / Neiheiser Argyros" 13 Sep 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/924728/consensys-offices-neiheiser-argyros/> ISSN 0719-8884
Courtesy of Neiheiser Argyros

每个人都很舒适的办公室,ConsenSys / Neiheiser Argyros

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.