Residential Building Gatternweg / Felippi Wyssen Architects

Residential Building Gatternweg / Felippi Wyssen Architects

© Rasmus Norlander© Rasmus Norlander© Rasmus Norlander© Rasmus Norlander+ 15

© Rasmus Norlander
© Rasmus Norlander

Text description provided by the architects. Not only the building volume, but also the surfaces and floor plan solutions differ from the existing neighbouring structures.

© Rasmus Norlander
© Rasmus Norlander
© Rasmus Norlander
© Rasmus Norlander

However, the decisive factor for the new building’s harmonious integration is its strongly recessed volume, which is staggered as it ascends: this dynamic reduction of its footprint makes the volume visually lighter; at the same time, it creates spacious terraces on its narrow sides.

© Rasmus Norlander
© Rasmus Norlander

All facades contrast with the green surroundings through their black oiled spruce wood. Together with the wall-high shutters, they give the building an archaic quality and play on the appearance of rural infrastructural buildings.

© Rasmus Norlander
© Rasmus Norlander
© Rasmus Norlander
© Rasmus Norlander

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Residential Building Gatternweg / Felippi Wyssen Architects" 04 Sep 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/924189/residential-building-gatternweg-felippi-wyssen-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.