All
Projects
Products
Events
Competitions

Mountain Restaurant & Bar / ZJJZ

Mountain Restaurant & Bar / ZJJZ

© Laurian Ghinitoiu © Laurian Ghinitoiu Courtesy of ZJJZ Courtesy of ZJJZ + 17

  • Architects: ZJJZ
  • Area Area of this architecture project Area: 1150.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Photographs Photographs: Laurian Ghinitoiu
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: DAaZ 幕友家具, 飞利浦灯具
© Laurian Ghinitoiu
© Laurian Ghinitoiu

Text description provided by the architects. The project—from when we undertook the design of the Mountain Restaurant & Bar until its opening—took only 6 months. During that time, we focused on the relationship among the volumes, spaces and environment. By adopting steel structures that could be quickly constructed, the project was accomplished within an extremely tight schedule and limited budget.

Courtesy of ZJJZ
Courtesy of ZJJZ
© Laurian Ghinitoiu
© Laurian Ghinitoiu

The project site is located on a steep slope that lies against a bamboo forest and faces the valley and mountains. The bar is set at ground level, while the restaurant sits lower along the hillside. The composition of the architecture conforms to the topography in order to enable unshielded views of the surrounding landscape to infiltrate the interior space of both the restaurant and the bar. The external facades of the two volumes are enclosed by dark-colored louvers, which integrate the building with the surrounding natural landscape.

© Laurian Ghinitoiu
© Laurian Ghinitoiu

The main entrance is on the restaurant floor. The façade of the restaurant is a combination of glass and vertical louvers, thereby introducing soft natural light into the space while retaining the sense of being immersed in the mountain scene. The vertical louvers at the side of the valley are mounted on folding frames and can open entirely when desired; when opened, they embrace the lofty mountain and the mist and can endow the dining environment with different atmospheres according to the climate and season.

© Laurian Ghinitoiu
© Laurian Ghinitoiu
© Laurian Ghinitoiu
© Laurian Ghinitoiu

The bar is about 6m high, and the overall structure is supported by four steel columns. The bar adopts a two-layer façade, which retains a corridor space outside the glass partition. The external layer consists of operable louver doors that can be opened to the landscape to connect with the bonfire square and the terrace when needed, thus extending the interior leisure space to the exterior.

Courtesy of ZJJZ
Courtesy of ZJJZ
1F Plan
1F Plan
Courtesy of ZJJZ
Courtesy of ZJJZ

During our time there, we have seen local villagers and returnees from the city join the construction team and later become users and operators of the facilities they built. The building is playing an important role in the local tourism economy by attracting visitors to the site, catalyzing further development in the area.

Courtesy of ZJJZ
Courtesy of ZJJZ

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Guizhou, China

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Mountain Restaurant & Bar / ZJJZ" 28 Aug 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/923792/mountain-restaurant-and-bar-zjjz/> ISSN 0719-8884
© Laurian Ghinitoiu

山间餐厅与酒吧 / 休耕建筑

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.