We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Slack Headquarters / Studio O+A

Slack Headquarters / Studio O+A

Slack Headquarters  / Studio O+A - Table, Lighting, ChairSlack Headquarters  / Studio O+A - ChairSlack Headquarters  / Studio O+A - WindowsSlack Headquarters  / Studio O+A - Image 5 of 70+ 70

  • Design Team : Dan Kretchmer, Primo Orpilla, Dani Canepa, Brianna Bernstein, Amy Young, Nikki Hall, Marbel Calderon, George Craigmyle, Amy Kwok, Emily Cano, Sammy Calabrese, Chase Lunt, Elizabeth Vereker
  • Clients : Slack
  • Collaborators : Adam Torres, Alexis Moran, Julie Stonehouse, superfab, Kyle Minor Design, Commercial Casework, Concreteworks, Level 5 Design
  • City : San Francisco
  • Country : United States
More SpecsLess Specs
Slack Headquarters  / Studio O+A - Table, Lighting, Chair
© Garrett Rowland and Amy Young

Text description provided by the architects. When Slack asked O+A to create its new multi-floor headquarters in San Francisco one design story presented itself immediately. Slack’s CEO Stewart Butterfeld is an outdoorsman, a hiker who goes off grid every year and recharges in the various types of wilderness—desert, mountains, forest—that make up the Pacifc Crest Trail.

Slack Headquarters  / Studio O+A - Chair
© Garrett Rowland and Amy Young
Slack Headquarters  / Studio O+A - Windows
© Garrett Rowland and Amy Young

Because that trail forms a bridge between two of Slack’s offices in Vancouver and San Francisco it seemed a thematic link too rich to pass up. O+A’s concept was to create a floor-by-floor evocation of those landscapes—in effect to turn a trip up the elevator into a virtual trip from Baja to the Pacific Northwest.

Slack Headquarters  / Studio O+A - Image 5 of 70
© Garrett Rowland and Amy Young
Slack Headquarters  / Studio O+A - Image 65 of 70
Floor plans
Slack Headquarters  / Studio O+A - Chair, Table
© Garrett Rowland and Amy Young

The idea was to suggest not just a variety of topographical and botanical contexts, but to capture, as well, the experiential links between hiking a wilderness trail—and work.

Slack Headquarters  / Studio O+A - Table, Chair, Windows, Beam
© Garrett Rowland and Amy Young
Slack Headquarters  / Studio O+A - Shelving, Table
© Garrett Rowland and Amy Young
Slack Headquarters  / Studio O+A - Countertop, Table, Chair, Lighting, Windows
© Garrett Rowland and Amy Young

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:SoMa, San Francisco, CA, United States

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Slack Headquarters / Studio O+A" 09 Aug 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/922640/slack-headquarters-studio-o-plus-a> ISSN 0719-8884
© Garrett Rowland and Amy Young

Slack旧金山总部 / Studio O+A

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.