All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Ski Center
  4. China
  5. HC+2 Studio
  6. 2018
  7. Luxelakes Eco-City Dry Ski Center / HC+2 STUDIO

Luxelakes Eco-City Dry Ski Center / HC+2 STUDIO

  • 00:00 - 19 July, 2019
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
Luxelakes Eco-City Dry Ski Center / HC+2 STUDIO
Luxelakes Eco-City Dry Ski Center / HC+2 STUDIO, © Barbara
© Barbara

© Arch-Exist © Shi Chen © Arch-Exist © Barbara + 18

  • Landscape Design

    Yudao Landscape
  • Architectural Design Consultant & Construction Drawings

    CCDI
  • Civil Engineer

    Xi Luo, Guoqin Li, Chuan Xu, Jun Li
  • Technique Support

    Technical Department of Wide Horizon Group
  • Architecture Contractor

    Sichuan Yinhe Steel Structure Engineering Co., Ltd.
  • Landscape Contractor

    Sichuan Lohan Gardens Co., Ltd.
  • Operator

    Holulu
  • More Specs Less Specs
© Arch-Exist
© Arch-Exist

Text description provided by the architects. The dry ski center is located on Luxes’Island, the center of the 160 ha artificial lake in the Luxelakes Water City scenic area. The island has created diversified space experience for parent-child activities through customized buildings and landscape design. These experimental buildings have become special scenes on the island. Commissioned by the owner, a 20-meter-wide primary slope and a 30-meter-wide intermediate slope are arranged on the natural terrain for junior skiers.

Aerial. Image Courtesy of HC+2,Yudao Landscape
Aerial. Image Courtesy of HC+2,Yudao Landscape
© Long Feng
© Long Feng
© Shi Chen
© Shi Chen

The slide slopes are placed as close as possible to the lakeshore so that the process of skiing towards the lake becomes the core experience of the project. Due to the short depth of the site and the limited height difference, the Owner chose to have two skiing slopes. It is necessary to have a front-field preparation area directly connected to the primary slope to ensure that beginners can be geared up without walking too far; on the other hand, a 15m high platform on top of an overlapping scaffolding structure are built so that sophisticated skiers can start skiing with a more speedy glide.

Different building materials were tested in the scheme, from timber structure to white scaffolding. The goal was to complete the construction with simple structure system and to create the most soothing skiing atmosphere.

© Long Feng
© Long Feng

Through the expression of white scaffolding,the displaced and hollowed-out mass relationship is reached. The white scaffolding structure looks light and transparent, increasing the sense of floating. The steel staircase passes through the empty space inside the scaffolding structure and extrudes out on the side, allowing skiers to enjoy the surrounding scenery.

© Long Feng
© Long Feng

The landscape is decorated with vivid color blocks and lines, allowing the building to blend with the venue. The dark ground is matched with bright yellow lines to create a sense of direction.

© Barbara
© Barbara
© Barbara
© Barbara

Skiers can overlook the Luxes ’Island once they reach the top platform. During the evening, interesting light effect and shadow space can be formed on the outside of the cafe.

© Barbara
© Barbara

Open border design is used in the venue to increase interaction. Both skiers and visitors could find their own spot in the venue.

© Arch-Exist
© Arch-Exist

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Luxelakes Eco-City Dry Ski Center / HC+2 STUDIO" 19 Jul 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/921331/luxelakes-eco-city-dry-ski-center-hc-plus-2-studio/> ISSN 0719-8884
© Barbara

麓湖生态城麓客岛旱雪场 / 万华产品研发中心

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.