All
Projects
Products
Events
Competitions

Patio Apartment / RAS·A

Patio Apartment / RAS·A

© do mal o menos © do mal o menos © do mal o menos © do mal o menos + 42

Vila do Conde, Portugal
  • Architects Authors of this architecture project RAS·A
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
© do mal o menos
© do mal o menos

Text description provided by the architects. The client asked us to design an apartment inside of two fractions on the top of an under-construction building. They wanted a 4 rooms apartment with unified social areas and increase the exterior spaces.

© do mal o menos
© do mal o menos
Floor Plan
Floor Plan
© do mal o menos
© do mal o menos

Being under-construction gave us the possibility to introduce a patio around which revolve the kitchen, the dining area and the living room. From here we defined the main axis which runs longitudinally across the house, dividing the social and private areas.

© do mal o menos
© do mal o menos

The choice of materials was limited to the ones available in the building so we choose the white lacs and paints to maximize the apartment natural lighting and wood panels in the distribution zones, in a dialogue between the abstract white and the concrete wood.

© do mal o menos
© do mal o menos

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Vila do Conde, Portugal

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Patio Apartment / RAS·A" [Apartamento Pátio / RAS·A] 11 Jul 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/920437/patio-apartment-ras-a-studio/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.