House in Belas Clube de Campo / GGLL atelier

House in Belas Clube de Campo / GGLL atelier

Cortesia de Gabriela Gonçalves e Miguel MalaquiasCortesia de Gabriela Gonçalves e Miguel MalaquiasCortesia de Gabriela Gonçalves e Miguel MalaquiasCortesia de Gabriela Gonçalves e Miguel Malaquias+ 24

Belas Clube de Campo, Portugal
  • Architects: GGLLatelier
  • Area Area of this architecture project Area:  600
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Collaborators:Miguel Malaquias, Camila Lutas, Gary Barber, Alexandre Gonçalves, Alejandro Bocanegra
  • Structural:Fisprojota Lda, Jorge Moreira
  • Constructor:Conformas, Eng Alberto Mendes
  • Total Area:1800,00 m2
More SpecsLess Specs
Cortesia de Gabriela Gonçalves e Miguel Malaquias
Cortesia de Gabriela Gonçalves e Miguel Malaquias

Text description provided by the architects. The house finds itself in a closed condominium in the periphery of Lisbon, sitting in a small slope facing south. A set of white volumes balance each other, drawing and hierarchizing the interior spaces, they create voids that relate to the exterior. 

Cortesia de Gabriela Gonçalves e Miguel Malaquias
Cortesia de Gabriela Gonçalves e Miguel Malaquias
Planta - Pavimento Térreo
Planta - Pavimento Térreo
Cortesia de Gabriela Gonçalves e Miguel Malaquias
Cortesia de Gabriela Gonçalves e Miguel Malaquias

The layout is clear: at the ground level, the volumes create space between them allowing the visual and spatial continuity between the public spaces and the outside garden, creating visual transparencies. Upstairs the volumes generate their own rooms, closing the visual contact between the street and the garden, but generating privacy to bedrooms and the intimate balconies over the southern landscape and golf course. 

Cortesia de Gabriela Gonçalves e Miguel Malaquias
Cortesia de Gabriela Gonçalves e Miguel Malaquias

To the south, a patio pierces the garden and allows to light enter the playroom. Taking advantage of this overlap of volumes, in the center of the house, the stairs, the living room, and the office were designed to emphasize the transparency between the two floors.

Cortesia de Gabriela Gonçalves e Miguel Malaquias
Cortesia de Gabriela Gonçalves e Miguel Malaquias

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House in Belas Clube de Campo / GGLL atelier" [Casa Belas Clube de Campo / GGLL atelier] 03 Jul 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/920157/house-in-belas-clube-de-campo-ggll-atelier> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.