All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Argentina
  5. Estudio Botteri-Connell
  6. 2018
  7. Tree House / Estudio Botteri-Connell

Tree House / Estudio Botteri-Connell

  • 06:00 - 14 June, 2019
  • Curated by Clara Ott
Tree House / Estudio Botteri-Connell
Tree House / Estudio Botteri-Connell, © Gustavo Sosa Pinilla
© Gustavo Sosa Pinilla

© Gustavo Sosa Pinilla © Gustavo Sosa Pinilla © Gustavo Sosa Pinilla © Gustavo Sosa Pinilla + 21

  • General Coordinator

    Rosalía Vicente
  • Collaborators

    María Eugenia Rodríguez Daneri, Agustín Ichuribehere
  • Structural Calculation

    Rosana Del Panno, Juan Turdo
  • More Specs Less Specs
© Gustavo Sosa Pinilla
© Gustavo Sosa Pinilla

Up there, we inhabit the structure and the treetop filled inside by a captured sky. Down here, we inhabit the continuity of the park covered in reflections, lights-and-shadows and the sound of water announces our becoming tree: the certainty of a dream that will come. The Project is meant for a young couple and two kids. It is situated in a country club in the province of Buenos Aires. The land has many areas full of trees that wake up the dream of being able to live there.

© Gustavo Sosa Pinilla
© Gustavo Sosa Pinilla
Upper Floor Plan
Upper Floor Plan
© Gustavo Sosa Pinilla
© Gustavo Sosa Pinilla

The structure in this house defines the space, the expressiveness and the way of living. This structure is inhabited just as birds inhabit treetops. Concrete Vierendeel slabs resting on corbels extend themselves into trunks fixed to the ground. In the center of the modular structure, the absence of water, air and light functions as a regulator of the atmosphere and eliminates the idea of separate strata. 

© Gustavo Sosa Pinilla
© Gustavo Sosa Pinilla

Both the continuity of the park and the artificial top are poetically intertwined in a deep spatial synthesis. The mobile quebracho enclosure system functions as sun protection and gives intimacy. The house is a half-open being that wakes up daydreaming and makes the experience of inhabiting a more intense.
Wouldn’t the dream like to climb up there?

© Gustavo Sosa Pinilla
© Gustavo Sosa Pinilla
Section
Section
© Gustavo Sosa Pinilla
© Gustavo Sosa Pinilla

La continuidad del parque y la copa artificial se entrelazan poéticamente en una síntesis espacial profunda. El cerramiento de quebrachos móviles funciona como protección solar y define un ambiente de intimidad.

© Gustavo Sosa Pinilla
© Gustavo Sosa Pinilla
© Gustavo Sosa Pinilla
© Gustavo Sosa Pinilla

La casa es un ser entreabierto que activa la ensoñación e intensifica la experiencia del habitar. ¿No le gusta al sueño trepar hasta allá arriba?

© Gustavo Sosa Pinilla
© Gustavo Sosa Pinilla

View the complete gallery

About this office
Cite: "Tree House / Estudio Botteri-Connell" [Casa del árbol / Estudio Botteri-Connell] 14 Jun 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/919026/tree-house-estudio-botteri-connell/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.