All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Interiors Architecture
  4. China
  5. Nota Architects
  6. 2018
  7. Seesaw Coffee / Nota Architects

Seesaw Coffee / Nota Architects

  • 19:00 - 27 May, 2019
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
Seesaw Coffee / Nota Architects
Seesaw Coffee / Nota Architects, © Shan Liang
© Shan Liang
  • Interiors Designers

  • Location

    Chaoyang Joy City 9F06, 101 North Chaoyang Road, Beijing, China
  • Category

  • Lead Architects

    Shiyun Qian
  • Project Architect

    Xiang Gao
  • Design Team

    Shiyun Qian, Xiang Gao, Yikai Wang, Hongyi Cao
  • Area

    221.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

  • Client

    Seesaw Coffee
  • Construction

    Chengyi Construction, Wang Liangxing team
  • Surrounding bookstore level interior design

    Coba Design Qide Song
  • Surrounding bookstore level landscape design

    CN Flower Zongyong Ling
© Shiyun Qian
© Shiyun Qian

Text description provided by the architects. Seesaw Coffee is located in a Bookstore on the top level of the mall Chaoyang Joycity in Beijing. Being part of the lifestyle shop it wants to be independent yet fully merged into the general space, both in terms of materiality and ambiance.

© Shiyun Qian
© Shiyun Qian
© Shiyun Qian
© Shiyun Qian

The site is surrounded by interior landscape and a glass curtain wall facing the outdoor terrace, and it's pre-defined by multiple stepped platforms accessible from one single path. In response to the context, the design features imagery of “Plank Path - Water Surface - Floating Hut - Ship Deck Garden” by making use of the existing floor height difference creating a sunken plaza.

© Shan Liang
© Shan Liang
© Shiyun Qian
© Shiyun Qian

Stepping down from the bookstore onto the plank path, views of the seating area is unveiled and displayed as one moves on. Passing by the coffee bar and sales display, one enters the seating area as if walking from the path into water, and then onto the sunken deck.

© Shiyun Qian
© Shiyun Qian

The ship deck feels like casual outdoor step seating. Blocks of wood and planters customized at high and low levels form altogether an outdoor garden, which coincides with the surrounding landscape while offering different options to take over space. Sizes and rhythms are carefully considered to encourage uses of multiple target groups and social scenarios regarding comfort and a sense of security.

© Shiyun Qian
© Shiyun Qian
© Shiyun Qian
© Shiyun Qian

The main volume invites you to look to the skyline outside, and rest save the views to the interior and in-between. Customized lamps scatter through the shop as either landscape lighting or table lamp, become beacons of the overall sequence of the space.

© Shiyun Qian
© Shiyun Qian

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Seesaw Coffee / Nota Architects" 27 May 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/916868/seesaw-coffee-nota-architects/> ISSN 0719-8884
© Shan Liang

Seesaw Coffee朝阳大悦城 / Nota Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.