All
Projects
Products
Events
Competitions

Storefront for Storefront / PARA

Storefront for Storefront / PARA

© Naho Kubota © Naho Kubota © Naho Kubota © Naho Kubota + 9

Gallery  · 
New York, United States
  • Architects Authors of this architecture project PARA Project
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2016
  • Photographer Created with Sketch.
  • Lead Architect

    Jon Lott
  • Design Team

    Benjamin Halpern
More Specs Less Specs
© Naho Kubota
© Naho Kubota

Text description provided by the architects. Storefront for Art and Architecture's narrow gallery space already takes advantage of its actively pedestrian neighborhood in SoHo, Manhattan. Its puzzle-piece-shaped facade openings (by Acconci/Holl 1993) connect this context with the gallery's interior.

© Naho Kubota
© Naho Kubota
© Naho Kubota
© Naho Kubota

Storefront for Storefront is a multi-staged installation that denies this connection (temporarily), before attempting to later heighten it. In the first stage, the existing Storefront is covered completely by what appears to be a common construction fence. It seems normal relative to the ubiquity of other construction fences throughout the city.

© Naho Kubota
© Naho Kubota

The gallery looks closed. The only tell is that each of the “required” apertures have reflective frames, giving passers-by a momentary confused and fragmented glimpse of the (now inner) gallery facade. The new wall, set several feet off the old, doubles the amount of gallery space out-and-onto the sidewalk for the exhibition Work-in-Progress.

© Naho Kubota
© Naho Kubota

Photographs of Naho Kabuto document the construction fence epidemic throughout the city. Over the course of the exhibition, the fence sheds its blunt green plywood face, entirely exposing its mirrored studs by the end. The result is a peculiar doubling of content and context.... a temporary Storefront for Storefront.

© PARA Project
© PARA Project

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: 97 Kenmare St, New York, NY 10012, United States

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Storefront for Storefront / PARA" 15 Apr 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/914668/storefront-for-storefront-para/> ISSN 0719-8884
© Naho Kubota

施工围栏变‘临时店面’ / PARA

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.