All
Projects
Products
Events
Competitions

Shih Chien University Building B / Shen Ting Tseng architects

Shih Chien University Building B / Shen Ting Tseng architects

© Studio Millspace © Studio Millspace © Studio Millspace © Studio Millspace + 26

Renovation  · 
Taiwan, Taiwan
  • Architects Authors of this architecture project Shen Ting Tseng architects
  • Area Area of this architecture project
    440.0 m2
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2018
  • Lead Architects

    Shen Ting-Tseng
  • Photographs

  • Collaborators

    Wu Pei-Ling, Lu Wei-Ying, Wang Yung-Hsuan
  • Consultants

    FINEDEX Engineering Consultant Co., Ltd. ; TIAN SHIN Interior Design Co., Ltd. ;TZERONG Engineering Co., Ltd.
  • Client

    Shih Chien University
More Specs Less Specs
© Studio Millspace
© Studio Millspace

Text description provided by the architects. Shih Chien University Building-B was completed in 1975 for the Art & Design Department, and because of the Modernism influences during that period the building has a very clear column-beam structural grid system, horizontal window opening and vertical space linking all three levels of building volumes.  After a few previous refurbishments, the existing architectural form has gradually lost its intended connection between the inside and outside, and its original sense of the architectural horizon is diminished.

© Studio Millspace
© Studio Millspace

The Southern part of the building has grown into a vibrant activity green-field over the past few years, but the Southern side of the building is still being treated as the ‘back’, closing itself off from the field and dismissing all potential opportunities to connect with people, the field and the three large trees.

© Studio Millspace
© Studio Millspace

In 2017, the university decided to carry out another refurbishment in order to transform the existing building into a collective place for international teachers and students, and to provide spaces for offices, classrooms and common areas.

section
section
1F plan
1F plan

Since the new underlying programmatic purpose (The International Center) of Building B is about ‘exchange’ and ‘openness’, this renovation project firstly re-opened the previous ‘back’ (Southern-side) and other sides of the building at ground level, to produce a continuous spatial connection between the inside and outside.  

© Studio Millspace
© Studio Millspace

Secondly, to expand the ground level boundaries by constructing new concrete platforms and new horizontal façade structures in black steel with fine perforations.  Activities therefore can be invited to extend beyond the building line, from the interiors of architecture, tree canopy to the field, producing another horizontal architectural platform that operates in a stage-like manner.

© Studio Millspace
© Studio Millspace

New walls and ceilings are introduced to create the sense of continual spatial extension within the architecture interior - producing new ‘compressed’ entry points, open spaces and offices. 

© Studio Millspace
© Studio Millspace

These new walls and ceiling elements are designed in relationship to the existing column-beam structural grid and reference the horizontal window openings to generate additional dialogue and relationship between the new and existing elements in the space; Re-establishing spatial order, visual connections through openings and to re-open up the interior to additional natural light.

© Studio Millspace
© Studio Millspace

The refurbishment project of Building B sets out new relationship between the inside and outside, allowing the internal spaces, trees, field and the architecture itself to operate together as a whole within the grounds of the university – Injecting new possibilities of program and activities internally, at the perimeters and corners of the building. 

© Studio Millspace
© Studio Millspace

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Taipei, Taiwan

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Shih Chien University Building B / Shen Ting Tseng architects" 22 Feb 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/911782/shih-chien-university-building-b-refurbishment-project-shen-ting-tseng-architects/> ISSN 0719-8884
© Studio Millspace

实践大学B栋建筑改造案 / 沈庭增建筑师事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.