We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

M Residence / F:Poles Arquitetura

M Residence / F:Poles Arquitetura

© Fabiana Santa© Fabiana Santa© Fabiana Santa© Fábio Monteiro+ 27

Votorantim, Brazil
  • Area Area of this architecture project Area:  960
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015
  • Photographs Photographs:  Fabiana Santa, Fábio Monteiro
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Florense, Alfabra Elevadores, Alus Aluminium, Alwitra, Arza Mármores, Deca, KF, Palimanan
  • Lead Architect: Fernando Poles, Tiago Martins e Fábio Monteiro
  • Other Participants:WM Construções
  • City:Votorantim
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© Fabiana Santa
© Fabiana Santa

Text description provided by the architects. The M residence is predominantly a single-story house, designed to provide family fun. The natural concrete brutality brings strength and personality, besides providing security to its owners. The residence volumes consist in a single horizontal rectangular block implanted in the ground’s highest level, making float a massive concrete box.

© Fábio Monteiro
© Fábio Monteiro
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Fábio Monteiro
© Fábio Monteiro

The internal garden comes from a subtraction of the volume itself and makes the transition between social and private areas, allowing the entrance of natural lighting and ventilation. The pool and social area are facing the same facade of the main access, set in a higher level for greater privacy. Climbing the stairs above the reflecting pool, the main floor has a panoramic nature view, where the straight lines of the design contribute to emphasize the landscape.

© Fabiana Santa
© Fabiana Santa

The windows’ alignment allowed the creation of a covered balcony and main access. Inside the house, woody and warm tones in the main textures added to the lighting project brings warmness to the rooms.

© Fábio Monteiro
© Fábio Monteiro

O recuo dos fechamentos da fachada principal permitiu a criação de uma varanda e acesso cobertos. Na área interna, o uso da madeira e tons mais quentes presentes no mobiliário e revestimentos, somados ao projeto luminotécnico, traz calor e aconchego aos ambientes.

© Fábio Monteiro
© Fábio Monteiro

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "M Residence / F:Poles Arquitetura" [Residência M / F:Poles Arquitetura] 13 Feb 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/910707/m-residence-f-poles-arquitetura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.