All
Projects
Products
Events
Competitions

Confetti Courtyard / Clark Thenhaus / Endemic Architecture

Confetti Courtyard / Clark Thenhaus / Endemic Architecture

© Lauren Moore © Lauren Moore © Lauren Moore © Lauren Moore + 14

Los Angeles, United States
  • Area Area of this architecture project Area:  3600 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  David Salpeter, Lauren Moore
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Dunn Edwards
  • Other Participants: Project Development: THIS X THAT
  • Project Implementation Team: Jordie Oetken, Cameron Coffman
  • Painting: Alicia Ziff/A2Z Productions
More Specs Less Specs
© Lauren Moore
© Lauren Moore

Text description provided by the architects. For the opening of Hem’s first US showroom in Downtown Los Angeles in collaboration with Madera, the independent design brand has commissioned San Francisco-based designer Clark Thenhaus, founder and director of Endemic Architecture, to create a site-specific installation in the courtyard space of the new showroom. Confetti Courtyard is a vibrant installation that re-imagines the space as a lively and kinetic layering of architecture, furniture, landscape, and social activity.

© Lauren Moore
© Lauren Moore
Floor plan
Floor plan
© David Salpeter
© David Salpeter

Hem specializes in partnering with vanguard designers on innovative products and furnishings for the home and workspace. Confetti Courtyard, painted directly on the surfaces of the space’s floor and walls celebrates the immersive and collaborative nature of Hem’s new West Coast headquarters through the layering of colorful graphic shapes.

© Lauren Moore
© Lauren Moore

Distributed throughout the courtyard as though they are oversized pieces of confetti, they create a loose organization with discrete spaces that cues visitors to move and interact in particular, nuanced ways.

© Lauren Moore
© Lauren Moore

The super-sized confetti graphics wrap up the walls and fold down onto the floors, implying rooms within the courtyard that sponsor social interactions, encourage active mingling, accommodate varied methods of display for future programming, and frame the courtyard as an immersive, colorful environment. Confetti Courtyard sets a uniquely animated backdrop for ongoing programming, activation, and display.

© Lauren Moore
© Lauren Moore

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: 810 Mateo St, Los Angeles, CA 90021, United States

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Confetti Courtyard / Clark Thenhaus / Endemic Architecture" 30 Jan 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/910427/confetti-courtyard-endemic-architecture/> ISSN 0719-8884
© David Salpeter

五彩缤纷的庭院 / Clark Thenhaus / Endemic Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.